18. 9. 2022    B tým – reportáž

Fantastická první půle rozhodla o jasné výhře béčka

FC Viktoria Plzeň

7. kolo / Neděle 18. 9. 2022, 10:30 / Luční / tráva

7. kolo / Neděle 18. 9. 2022, 10:30
Luční / tráva

FC Viktoria Plzeň

4:0

(4:0)

Povltavská fotbalová akademie

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Tvrdoň - Oravec, Vach, Čihák A. (K), Vacek (74. Keltyčka) - Sojka (46. Falout), Pešek, Gaszczyk (53. Planeta)- Kronus, Vrba (53. Krůta), Pospíšil (70. Aubrecht)

Povltavská fotbalová akademie

Benada - Rudavskyi, Košata, Hejda (61. Khronelok), Drobílek, Lanc, Novák L. (68. Hlinák), Novák M., Jakobovský (K), Budinský, Masopust

statistiky

Branky: 7. Pospíšil, 13. Vrba, 24. Sojka, 45. Gaszczyk, ŽK: 84. Košata, Rozhodčí: Coufal - Šmat, Melničuk

Diváci: 120

Do utkání s Povltavskou FA vstupovali viktoriáni jako favorit nejen díky tomu, že hráli doma, ale i jejich aktuální forma a lepší bilance ze vzájemných duelů nahrávala tomu, že by utkání měli zvládnout. A nakonec se jim to skutečně podařilo! Rozhodla nadmíru produktivní první půle.

První branka byla v Luční k vidění už v 7. minutě hry, kdy na zadní tyči po centru Kronuse vyplaval osamocený Pospíšil a bez problémů rozvlnil sí.

Na výborný začátek o chvilku později navázal Adam Vrba, který svým přesným zakončením k tyči nejen navázal na hattrick z minulého týdne, ale hlavně navýšil na 2:0 pro Viktorku.

Komplikace mohla přijít v 18. minutě, ale ojedinělé zakončení Martina Nováka ve svých rukavicích v pohodě ztlumil Marian Tvrdoň. Jen o pár vteřin později byla zase hra v režii domácích, centr po akci aktivního Kronuse si našel Pospíšil, brankáře Benadu ale zblízka neprostřelil.

Další gól ale visel ve vzduchu. Nejprve po povedené narážečce zpoza vápna nad branku pálil stoper Čihák a záhy poté po centru zakončoval Alexandr Sojka - a byl úspěšný!

Ofenzivní koncert červenomodrých tím ale neskončil. Psala se 33. minuta, když Vrba utekl po pravém křídle a nahrál do vápna Gaszczykovi, ten sice střílel přesně k tyči, ale gólman Povltavské svůj tým podržel.

V samém závěru prvního dějství ale souboj těchto dvou mužů dopadl přesně naopak a 17letý Gaszczyk tak mohl oslavit druhý zásah v sezoně! Do kabin se tak šlo za stavu 4:0 pro Západočechy.

Ve druhém poločase tempo hry sice výrazně upadlo, ale důležité je, že Plzeňané svého soupeře do ničeho nepouštěli. Navýšit konečné skóre se ještě pokusili Adam Kronus a jeho jmenovec Čihák. První jmenovaný ale nabídku Krůty do branky nenasměroval a kapitán týmu po centru Aubrechta hlavičkoval nad.

Viktoriánská rezerva si tak nakonec v pohodě dokráčela pro čtvrtou výhru v řadě!

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: To, že jsme dali čtyři góly bylo hlavně tím, že hráči dobře pracovali a dokázali správně vyřešit naše ofenzivní akce. Pro druhý poločas byl pokyn jasný: hrajeme pořád stejně, jako by to bylo pořád 0:0, protože ze zkušenosti víme, že ty zdánlivě rozhodnuté zápasy často vedou k polevení a jsou z toho zbytečné komplikace. Ale bohužel jsme herně na první půli nenavázali, nevyřešili jsme optimálně šance a objevila se v naší hře spousta nepřesností, které vyplynuly z naší dominance. I za tento výsledek vděčíme naší poctivosti směrem dozadu, na níž klademe důraz. Důležitým článkem je v tomto Adam Čihák, který tu obranu řídí. Musím pochválit také Tomáše Vacha, jenž zastoupil vykartovaného Dominika Fišera a zvládl to.