První měsíc roku 2021 je minulostí a s ním i úvodní zápasy české nejvyšší soutěže. Jak se v ní dařilo viktoriánům na hostování? A co Plzeňští hráči v ostatních soutěžích? Přinášíme vám tradiční přehled.

Z příbramského tria Svoboda – Vais – Pinc zůstal na hostování pouze prvně jmenovaný. JonᚠVais přestoupil do Českých Budějovic a Dušan Pinc hostuje v druholigovém Táborsku. To Václav Svoboda zasáhl do dvou utkání Příbrami v základí sestavě – prohrám 1:2 v Jablonci a 0:1 na hřišti Pardubic však nezabránil. Proti Pardubicím měl 70% úspěšnost v obranných soubojích.

Za budějovické Dynamo získává cennou herní praxi chorvatský univerzál Marko Alvir. V dosavadních čtyřech zápasech nastoupil vždy v základní sestavě a v úvodním utkání proti Pardubicím se dokonce prosadil gólově. Navíc si připsal už celkem tři přihrávky do gólových šancí. Spolu s ním působí na jihu čech nigerijský záložník Ubong Ekpai. Ten proti Příbrami odehrál 45 minut s jednou asistencí, proti Teplicím nastoupil na čtvrt hodiny a na Slovácku hrál dokonce v základní sestavě až do 63. minuty.

V zimní pauze změnil působiště talentovaný stoper Šimon Gabriel. A prozatím dostává v severočeském kádru velký prostor – pokaždé byl v základní sestavě. Dalším středním obráncem na hostování je Luděk Pernica, za Zbrojovku Brno taktéž nastupuje v základní sestavě a už stihl dát i gól proti Mladé Boleslavi.

Ligové zkušenosti i nadále sbírají mladíci v Pardubicích. Obránce Filip Čihák ve druhé polovině probíhajícího ročníku odehrál poločas zápasu s Českými Budějovicemi, při výhře 1:0 nad Příbramí pak nastoupil přímo v základní sestavě. 22letý záložník Michal Hlavatý odehrál oba zápasy celé, proti Příbrami trefil z penalty tyčku. Krajní záložník LukᚠPfeifer pak hrál proti Budějovicím v základní sestavě, o poločase ale střídal. V následujícím utkání naskočil do hry na necelých 20 minut.

Radim Řezník hrál vinou zdravotních problémů za Mladou Boleslav zatím pouze jednou – a to v duelu na Spartě. Posledním viktoriánem na hostování ve FORTUNA:LIZE je jeho spoluhráč Dominik Janošek, který zatím naskočil jen do duelu na Spartě, kdy odehrál 26 minut.

Za třetiligový německý Kaiserslautern i nadále pravidelně nastupuje Adam Hloušek v základu – bylo tomu tak ve všech pěti lednových duelech, jeho tým je šestnáctý. Tomáše Chorého v belgickém Waregemu i nadále nepouští do hry zranění.

Foto: Michal Bártík, dynamocb.cz