Starší žačky dnes přivítaly na domácí půdě Teplice. Po první půli vedly viktoriánky 2:0, ve druhé přidaly další tří góly a zvítězily vysoko 5:0. Jak hodnotí dnešní zápas trenér TomᚠBeran?

Vítězství 5:0, panuje naprostá spokojenost?

Jsme spokojeni se zlepšeným výkonem ve druhém poločase. První poločas se nám nedařilo plnit taktické pokyny a málo jsme běhali bez míče. 

Výsledek 5:0 může být zavádějící, jelikož se neslučuje s počtem šancí, kterých bylo opět mnoho. 


Už po prvním poločase jste vedli o dvě branky. Nabádal jste hračky, aby nepolevovaly, ale aby naopak ještě přidaly? 

Jak jsem říkal, ten první poločas nebyl z naší strany ideální. I přes vedení 2:0 jsme hráčky nabádali k mnohem větší aktivitě a zrychlení přechodové fáze. V průběhu druhého poločasu jsme prostřídali, změnili rozestavení a zjednodušili výstavbu hry, což přineslo kýžený efekt a následné zlepšení herního projevu. 


Dnes chyběly dvě hráčky, které jsou na reprezentačním srazu. Jak jste se s tím musel vypořádat? 

To je pravda, od vedení ženského úseku FAČR jsme dostali možnost si utkání, které vyšlo termínově do repre pauzy přeložit. 

Jelikož letos máme vyrovnaný a silný tým, tak k tomu nebyl žádný důvod. Naopak, dali jsme prostor všem zdravým hráčkám. Zejména těm, které se jeví dobře v tréninkovém procesu a v předchozích zápasech dostřídávaly a neměly takové herní vytížení. 

V týdnu jsme s hráčkami hodně mluvili a připravovali je na pozice, které následně v zápase hrály. 

Musím všechny holky pochválit za to, jak se s touhle situací vypořádaly a předvedly týmovou sílu.


Třetí výhra v řadě, jak tohle vnímáte? 

Vnímám to pozitivně pro celý tým, ale zároveň jako velkou motivaci do dalších zápasů. Jestli jsme doteď pracovali na 100%, tak do dalších týdnů budeme muset ještě přidat, každým zápasem se zlepšujeme, ale stále je ve hře spousta nedostatků, což se ukázalo ve všech našich dosavadních zápasech. Pokud chceme herně i výsledkově zvládat utkání proti t잚ím soupeřům, kteří nás čekají v následujících týdnech, tak budeme muset tyto nedostatky eliminovat.

Navíc každé klání v mládeži je jiné.


Jak byste hodnotil úvod soutěže?

Jako strašně rychlý. Přijde mi, že “před týdnem” jsme začali přípravu a najednou jsme v 5. kole a soutěž nabírá obrátky. 

Co nás trochu znepokojuje je fakt, že se nám začínají ozývat první šrámy v podobě zranění a nemocí. 

Pozitivem je, že si “nově” složený tým začíná víc a víc rozumět, a to jak na hřišti, tak i mimo něj, což se začíná projevovat i v herním sebevědomí každé hráčky. 

Na závěr chci pochválit celý realizační tým za práci, kterou pro holky odvádí.