29. 10. 2018    Juniorka - reportáž

I přes vydařený druhý poločas prohrála juniorka v Příbrami

FC Viktoria Plzeň

13. kolo / Pondělí 29. 10. 2018, 13:00 / Na Litavce

13. kolo / Pondělí 29. 10. 2018, 13:00
Na Litavce

FK Viagem Příbram

3:2

(2:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Viagem Příbram

Kočí – Petrlík, Duda, Soldát (C), Pecka, Hloušek (46. Keita), Polák (63. Šíma), Lukavský, Klán, Polidar, Pejša.

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Brož, Hranáč (85. Patrovský), O. Pek, Svoboda – Petr, Řezáč – Provod, Pavlík (C) (73. J. Pek), Pihrt – Arzberger (65. Vrba).

statistiky

Branky: 6. Pejša, 11. Pejša, 81. Pejša – 29. Arzberger, 57. Pavlík, ŽK: Lukavský, Polák, Kočí – Pihrt, Rozhodčí: Matějček – Mokrusch, Kubr.

Diváci: 100

Juniorský tým Viktorie Plzeň prohrál na hřišti Příbrami 2:3. Viktoriány sestřelil hattrickem Pejša, za plzeňský tým se trefili TomᚠArzberger s kapitánem Kryštofem Pavlíkem.

Do zápasu daleko lépe vstoupila Příbram, když hned v 11. minutě vedla po dvou trefách Pejši 2:0. Viktoriáni se ale postupně probrali a ve 29. minutě snížil po krásné individuální akci TomᚠArzberger – dostal se s míčem do vápna, otočil se a střelou o tyč upravil na 1:2 z pohledu Plzně. Ve druhém poločase byla Viktoria lepší a zaslouženě vyrovnala. Po pěkné akci nahrál před branku LukᚠProvod, kde byl již připravený vyrovnat kapitán Kryštof Pavlík. Tým trenéra Pavla Fořta měl následně mnoho šancí k dokonání obratu, například Provod šel dvakrát sám na bránu, ale ani jednou se už neprosadil. O co hůř – pouze inkasoval, v 81. minutě dovršil hattrick Pejša.

Foto: David Koranda

hodnocení trenéra

Pavel Fořt (FC Viktoria Plzeň): „Tradčině jsme měli špatný vstup do zápasu a soupeře nechali brzy utéct do dvoubrankového vedení. Hráli jsme na umělé trávě, takže jsme věděli, že to bude boj. Příbram byla důrazná a my se v prvních 25 minutách nedokázali v tvrdosti vyrovnat. Pak jsme se do toho dostali, snížili jsme, ale byla to ojedinělá šance v první půli. Něco jsme si řekli v šatně a ve druhém poločase už jsme měli převahu, bohužel jsme pouze vyrovnali a poté po naší chybě šel soupeř do brejku a vstřelil vítěznou branku na 3:2. Góly si bohužel neustále dáváme sami, z Příbrami si tak odvážíme nulu, což mě netěší. Každopádně bych chtěl kluky za hru ve druhém poločase pochválit, tam jsme byli více fotbaloví, ale bohužel se hraje na góly.“