Pavel Vrba musí svůj tým po vstupu do Ligy mistrů opět rychle přeorientovat na domácí FORTUNA:LIGU, v nadcházejícím pracovním týdnu jej totiž čekají hned dva silní soupeři. Před pátečním šlágrem se Spartou totiž viktoriáni pojedou v pondělí na půdu nejlepšího týmu jara – Jablonce.

Severočeši sice zatím jako jediní dokázali zvítězit na Slavii, v posledních kolech ale nevstřelili ani branku a prohráli s Opavou i Mladou Boleslaví. „Ty výsledky, které uhráli v posledních dvou kolech, úplně neodpovídají průběhu hry. Na Slavii měli trošku štěstí. V těch dalších zápasech naopak štěstí neměli, i když měli třeba herní převahu, ale bohužel nevstřelili góly,“ říká trenér Pavel Vrba.

Jablonec patří dlouhodobě mezi tuzemskou elitu a letos účinkuje současně s domácí soutěží i ve skupinové fázi Evropské ligy. „Myslím si, že to je stabilizované mužstvo, které je tvořené už delší dobu. Mají tam velice kvalitní hráče, zkušené i mladé. Je to hodně zajímavý tým. Měli v minulé sezoně nejlepší jaro, takže to je samozřejmě mužstvo, které má velkou kvalitu,“ vzpomíná plzeňský trenér na povedenou druhou polovinu sezony, kdy Radův tým uhrál 35 bodů.

Podobně jako Plzeň, i na severu Čech ční jeden střelec nad ostatními. Martin Doležal je se 4 trefami jediným hráčem v týmu, který se trefil alespoň dvakrát. „Samozřejmě víme, že Doležal je pro ně důežitý hráč, co se týká koncovky a hry v soupeřově velkém vápně. Hráči o něm budou mít před zápasem určitě dostatek informací,“ ujišuje fanoušky Vrba.

Jablonečtí si museli podobně jako Plzeň vytrpět v týdnu hořkou pilulku v podobě inkasované branky z penalty v nastaveném čase. Na hřišti Rennes ale narozdíl od Viktorie nakonec prohráli a v úvodním kole Evropské ligy zůstali bez bodu, cesta a vložené utkání ze čtvrtka by ale podle trenéra Vrby neměly mít na pondělní duel vliv. „Normálně hrávala mužstva po Evropské lize už v neděli, ale my hrajeme až v pondělí, takže si myslím, že by to ani pro Jablonec neměl být žádný problém.“