Viktoriáni v dohrávce 24. kola FORTUNA:LIGY porazili na domácím hřišti Zlín 2:0! Utkání zhodnotil trenér Adrian Guža, navrátilec po dlouhém zranění Jan Kopic a autor druhé branky Adriel Ba Loua.

Jan Kopic byl v akci za A tým poprvé od 5. prosince. „Na návrat jsem se moc těšil. S týmem trénuji už asi měsíc, v sobotu jsem si byl zahrát za béčko, takže jsem získal alespoň herní praxi. Jsem rád, že mě tam dnes trenér dal na 25 minut a hlavně, že jsme vyhráli,“ řekl záložník hrající s číslem 10. „Zlín nehrál špatně, hodně běhal a napadal, my dnes občas chybovali v rozehrávce. Ale naštěstí to soupeř netrestal a šancí jsme měli i tak více, zasloužené vítězství,“ těšilo ho.

Viktoriáni tak již sedm zápasů v lize v řadě neprohráli. „V této formě určitě musíme pokračovat,“ říká Adriel Ba Loua, který vstřelil druhou branku v dnešním utkání. „Miro Káčer mi předložil perfektní asistenci, bylo to jako dárek. Děkoval jsem mu asi pětkrát, jsem velmi šastný, že jsem dal po delší době gól,“ popsal hráč z Pobřeží slonoviny své pocity.

„Vítězství si ceníme, protože Zlín byl zdatný soupeř, obzvl᚝ v druhém poločase. Je to pro nás důležitá výhra a je si ji třeba vážit jako každé jiné,“ prozradil po zápase Adrian Guža. Kde viděl největší pozitiva v dohrávce se ševci? „Jsem rád, že se po dlouhodobém zranění dostal do hry Honza Kopic, jsem rád, že se po výborné finální přihrávce Mira Káčera prosadil Adriel Ba Loua, po delší době nám vyšla útočná standardní situace, takže tam byly věci, o které se bude dát opřít,“ rozpovídal se trenér.

„Měli jsme solidní úseky, dali jsme dva góly a další velké šance jsme neproměnili, na druhou stranu Zlín ukázal větší kvalitu dopředu. Dostávali nás do úzkých naší pomalejší hrou, ale vítězství je cenné. Musíme si to rychle vyhodnotit, protože v sobotu budeme potřebovat být ještě kvalitnější na to, abychom vyhráli,“ měl jasno slovenský lodivod FCVP.

Pátou trefou v posledních šesti zápasech se na druhé místo tabulky střelců vyšplhal Jean-David Beauguel, francouzský snajpr chce ale zamířit ještě výš. „Je super, že kromě toho pomoct mužstvu, což musí mít jako jasnou prioritu, má další motivaci. My se ale musíme zaobírat na týmové cíle. Věřím tomu, že když bude mužstvo hrát kvalitně a budou přicházet finální přihrávky do vápna, tak Bogy má šanci být gólový. Musíme se naladit na týmový úspěch, ale je super, že má svoji individuální výzvu a sen,“ řekl Guža na adresu JDB.

Forma francouzského útočníka těší také jeho spoluhráče. „Ukazuje, že má sílu. Na tréninku maká každý den a ukazuje, že umí dávat hodně gólů. Jsem za něj velmi šastný,“ řekl Ba Loua.

Hráči Plzně i Zlína dnes nastoupili s tričkami na podporu kampaně Nechme děti sportovat. „Plně s tím souhlasím. Už je to přes rok, co děti nemohou sportovat,“ říká Jan Kopic. „Je to zpráva za účelem podpory pro děti. Je důležité, aby mohly hrát, dělat další věci, chceme je tím podpořit,“ dodává Adriel Ba Loua.

Fotogalerie