V předposledním kole základní části FORTUNA:LIGY remizovala Viktoria Plzeň na hřišti Příbrami 1:1. Nabízíme vám pozápasové ohlasy aktérů – trenéra Pavla Vrby, střelce Erika Pačindy a obránce Radima Řezníka.

„My jsme samozřejmě chtěli vyhrát, ale sami jsme si to pokazili,“ mrzelo trenéra Pavla Vrbu. „Vývoj zápasu byl pozitivní, ale v rozehře jsme pak udělali obrovskou chybu a Příbram nás potrestala. Ve druhém poločase už to byl spíše boj než fotbal, jsem zklamaný, ale přiznejme si, že domácí si minimálně bod zasloužili,“ hodnotil kouč.

Co podle něj chybělo k vítěznému gólu? „Asi větší klid. Bohužel se v závěru také zranil Ekpai, takže jsme měli o jednoho hráče méně. Ale Příbram dobře bojovala, měla brejkové situace. Remíza je nakonec asi spravedlivá,“ uznal Vrba. „Každopádně mě určitě mrzí, že jsme nevyhráli. Ztráta na Slavii mohla být ještě menší, ale takový je fotbal. Závěr soutěže bude ještě dramatický,“ tuší trenér Viktorie Plzeň.

„Je to velká ztráta. Příbram jsme měli porazit, ale poté, co jsme vedli, jsme chybovali a dostali gól,“ mrzí Řezníka. „Bohužel jsme si vůbec nevytvořili šance ve druhém poločase, kromě Koviho brejku. To je hodně málo, bez šancí je těžké dát gól a vyhrát,“ má jasno plzeňský bek.

První gól v plzeňském dresu vstřelil Erik Pačinda, ale na tři body to nestačilo. „Ztratili jsme důležité dva body, mohlo to být, co se týče snížení ztráty na Slavii, ještě lepší. Příbram nás potrestala z chyby. Od nás chybělo asi více centrů ze strany a dotáhnout do úspěšného konce Koviho šanci, mohli jsme to zlomit a měli bychom důležité tři body,“ lituje slovenský ofenzivní univerzál.

Do nadstavbové skupiny o titul tak Viktoria půjde se stoprocentní jistotou z druhého místa. „Věříme, že Slavia ještě ztratí. Stát se může cokoliv, jedeme dál a budeme bojovat,“ burcuje Řezník. „Náskok se ztenčil, i když to mohlo být ještě lepší. Pokusíme se pro to však udělat vše v nadcházejících zápasech,“ dodává Pačinda.

Fotogalerie