6. 5. 2019    Juniorka - reportáž

Juniorka po třech zápasech vyhrála, na Slovácku uspěla vysokým rozdílem!

FC Viktoria Plzeň

Nadst. / Pondělí 6. 5. 2019, 15:00 / Kunovice

Nadst. / Pondělí 6. 5. 2019, 15:00
Kunovice

1.FC Slovácko

1:6

(0:2)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

1.FC Slovácko

Dzeminskyy – Olšanský (69. Jahoda), Jamný, Miklík (69. Zemánek), Gozie, Řehola, Rezek, Řihák, Krejčík, Obdržálek, Janša.

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Plecitý (69. Brož), Hranáč, Míka, Svoboda – Kraml (82. Uzlík) – Štursa (51. Hezoučký), Taleski (82. J. Pek), Řezáč, Selnar – Kepl (83. O. Pek).

statistiky

Branky: 73. Janša – 31. Selnar (pen.), 37. Štursa, 50. Kraml (pen.), 67. Hezoučký, 75. Míka, 90. Hezoučký, ŽK: Míka, Rozhodčí: Dubravský – Kotík, Lakomý.

Diváci: 43

V dalším kole nadstavbové části o titul zavítala juniorka do Kunovic, kde se utkala se Slováckem. Trenér Pavel Horváth udělal oproti poslednímu zápasu několik změn v základní sestavě a vše se vyplatilo, viktoriáni vyhráli vysoko 6:1!

První větší šanci zápasu měli domácí hráči. Po rohovém kopu hlavičkoval Michal Miklík naštěstí mimo branku. Viktoria poté působila aktivnějším dojmem a šla do vedení. Ve 31. minutě byl ve vápně Olšanským faulován Jakub Selnar, který následně nařízenou penaltu i sám proměnil. Krátce nato přidali Plzeňané druhou branku. Po chybě Slovácka v rozehrávce se k míči dostal Václav Svoboda, který jej předal Ondřeji Štursovi, jenž už si věděl rady – 2:0.

Druhý poločas pro plzeňský tým začal ideálně. Při průniku do pokutového území byl faulovaný Svoboda a druhý nařízený pokutový kop proměnil záložník David Kraml. V 67. minutě odskočila Plzeň do ještě většího vedení, velmi pěknou střelou se prosadil střídající Pavel Hezoučký. Gólová podívaná nekončila. Šest minut po Hezoučkého trefě snižoval domácí Marek Janša, na kterého ale vzápětí navázal plzeňský kapitán Václav Míka po dobrém centru Jakuba Selnara.

V závěru ještě domácí mohli skórovat z penalty, ale Filip Krejčík trefil jen břevno Sváčkovy brány. A tak za to byli potrestáni šestou brankou, kterou po rychlém brejku vstřelil Pavel Hezoučký.

Viktoria tak v Kunovicích u Uherského Hradiště porazila Slovácko pětibrankovým rozdílem 6:1!

hodnocení trenéra

Pavel Horváth (FC Viktoria Plzeň): „Soupeř měl hned ve druhé minutě šanci, ale přežili jsme to a poté jsme byli lepší. V průběhu celého zápasu jsme si vytvářeli příležitosti a šest jsme jich využili. Měli jsme tam dobré akce, jsme spokojení. Udělali jsme změny v sestavě, hráli někteří kluci, kteří nehráli tolik minule a podali dobrý výkon.“