7. 4. 2023    U18 - reportáž

Kategorie U18 prohrála s Libercem

FC Viktoria Plzeň

25. kolo / Pátek 7. 4. 2023, 13:15 / Luční

25. kolo / Pátek 7. 4. 2023, 13:15
Luční

FC Viktoria Plzeň

0:2

(0:1)

FC Slovan Liberec

FC Viktoria Plzeň

Daněk - Kulišan (70. Dvořák), Volfík (81. Böhm), Borolič, Šot (70. Lemon), Kucharik, Šmíd, Houdek (81. Fremr), Honomichl, Šustr, Kobes (70. Zarzycký)

statistiky

Branky: 21. Strnad, 90. Plot ŽK: Šot - Musil, Strnad Rozhodčí: Langmajer - Šiška, Přibyl

Diváci: 80

Dorostenci U18 se střetli s libereckým Slovanem, který bojuje se Slavií o první místo v tabulce.

Zápas byl hlavně v první půli velmi zajímavý. Hned od úvodu si oba týmy tvořily slušné střelecké příležitosti, ale ani jeden je nebyl schopný zužitkovat. To se změnilo ve 21. minutě, když po protiútoku poslal liberecké do vedení Matěj Strnad. Viktoriáni ale nic nevzdali a pokračovali v dobrém tempu. Do konce první části hosté ještě dvakrát trefili břevno. Za stavu 0:1 byl následně ukončen první poločas.

Druhá polovina byla od té první velmi odlišná. Červenomodří po změně rozestavení sice začali být více na míči, ale střelecké příležitosti vůbec nepřicházeli. Severočeši se hlavně snažili neudělat žádnou chybu v defenzivě a spoléhali se na chyby domácích a následné protiútoky, ale ani oni už neměli tolik šancí, jako v předešlých 45 minutách.

V závěru se Plzeňští snažili vytvořit tlak a několika standardními situacemi ohrozit bránu soupeře. To se bohužel nepovedlo využít a po ztrátě míče šli hosté do rychlého brejku, který gólově zakončil MatyᚠPlot. Druhá branka Slovanu byla to poslední, co se v utkání stalo a Plzeň prohrála doma s Libercem 0:2.

hodnocení trenéra

Robert Vágner: „Do dnešního zápasu jsme vstoupili velice dobře a byli Liberci víc než vyrovnaným soupeřem. Bohužel jsme ve 20. minutě neproměnili 100% šanci a z protiútoku inkasovali po naší chybě. Zbytek poločasu byl Liberec lepší a nastřelil ještě dvakrát břevno. Do druhé půle jsme opět změnili rozestavení na tři stopery a byli opticky více na míči. Bohužel v útočné fázi jsme nebyli vůbec nebezpečný. V 93. minutě, kdy jsme hráli už vabank jsme z brejku inkasovali podruhé.”