19. 9. 2020    Zápas

Kobra poprvé uštknula, Zdeněk Ondrášek gólově pomohl k výhře nad Bohemkou

FC Viktoria Plzeň
86. Vaníček

4. kolo / Sobota 19. 9. 2020, 19:00 / Ďolíček

4. kolo / Sobota 19. 9. 2020, 19:00
Ďolíček

Bohemians Praha 1905

1:4

(0:2)

FC Viktoria Plzeň

30. Ondrášek
33. Ba Loua
73. Kopic
85. Beauguel

sestavy

Bohemians Praha 1905

Le Giang – Dostál (46. Schumacher), Bederka, Hůlka, Bartek (78. Nečas) – Hronek, Vacek (46. Květ), Jindřišek, Levin, Vaníček – Puškáč (78. Keita)

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Havel, Hejda, Brabec, Limberský – Káčer, Kalvach, Čermák (79. Bucha) – Ba Loua (71. Kayamba), Ondrášek (71. Beauguel), Kopic (89. Kovařík)

statistiky

Branky: 86. Vaníček – 30. Ondrášek, 33. Ba Loua, 73. Kopic, 85. Beauguel, ŽK: Vacek – Hejda, Kalvach, Rozhodčí: Julínek – Podaný, Vitner

Diváci: 3089

Kobra poprvé uštknula a podílela se na vysokém plzeňském vítězství. Nová posila Viktorie Plzeň s touto hadí přezdívkou – Zdeněk Ondrášek, hned ve své premiéře v červenomodrém dresu pálil a gólem přispěl k výhře 4:1 na hřišti Bohemians 1905. O další branky se postarali Adriel Ba Loua, Jan Kopic, Jean-David Beauguel a za domácí Antonín Vaníček.

O úvodní šanci zápasu se postaral Adriel Ba Loua. Po bleskové souhře s Janem Kopicem se snažil okamžitě zakončit, jenže jeho pokus vyrazil Patrik Le Giang. První nebezpečnou střelu na druhé straně hřiště předvedl Antonín Vaníček, ale mířil těsně vedle pravé tyče Hruškovy brány.

Po půl hodině se viktoriáni dostali v Ďolíčku do vedení. Nadýchaný centr Mira Káčera si našel hlavu Zdeňka Ondráška a „Kobra“ poprvé gólově uštknula v červenomodrém dresu. Zajímavostí je, že 31letý útočník nastoupil v lize před tímto zápasem naposledy 26. února 2012 za České Budějovice právě proti Bohemians, kdy při výhře 3:1 vstřelil vítěznou branku.

Necelé tři minuty nato Západočeši odskočili na rozdíl dvou gólů. Kopic vybojoval míč na půli hřiště, potáhl ho až k velkému vápnu, v něm našel Ba Louu a ten se tentokráte nemýlil. A protože šikovný pokus Káčera o přehození Le Gianga skončil nad břevnem, tak Plzeňané šli do kabin s dvoubrankovým náskokem.

Jako první v druhé půli mohl rozvlnit sí Jakub Brabec, po centru Aleše Čermáka z volného přímého kopu ale vystřelil nad bránu. Chvíli poté to zkoušel z dálky Vladislav Levin, na jeho zakončení si však počkal Hruška a míč vyrazil do bezpečí.

Obrovské dvě příležitosti měl následně Jan Kopic, avšak poprvé přestřelil, podruhé míč napálil přímo do gólmana Bohemky. Snížit pak mohl Roman Květ, ale střelou zpoza vápna olízl jen tyč. A tak se do třetice všeho dobrého nakonec dočkal Kopic, to když do prázdné brány dorazil střelu Lukáše Kalvacha.

V poslední desetiminutovce padly ještě dva góly. Nejprve po druhé asistenci Kopice v zápase pálil střídající Jean-David Beauguel, Bohemka se alespoň čestného zásahu dočkala díky trefě Antonína Vaníčka. Viktoriáni i přesto zvítězili v pražských Vršovicích vysoko 4:1.

Záznam