Třetí ligová výhra v řadě, celkově osmá z úvodních devíti kol a první místo v tabulce. Viktoriáni potvrdili na půdě Pardubic skvělou výsledkovou formu. O výhře 1:0 proti Východočechům rozhodl dělovkou kapitán LukᚠHejda, který společně s trenérem Michalem Bílkem zápas zhodnotil.

„Jsem rád, že jsme vyhráli, protože soupeř byl od začátku agresivnější a živější. My jsme se nemohli dostat do hry, o to je vítězství cennější, protože přišlo po výkonu, který nebyl úplně dobrý,“ začal s hodnocením Michal Bílek.

Co mu v duelu proti Pardubicím nejvíce chybělo? „Mělo by tam být větší nasazení, více důrazu a agresivity. Postrádal jsem také lepší kombinaci, držení míče a víc střel společně s nebezpečnými šancemi v pokutovém území soupeře. Neměli jsme toho tolik, kolik jsme si představovali,“ prozradil hlavní kouč FCVP.

I přesto Viktorka utkání zvládla, bojovný duel s Pardubicemi rozhodl naprosto parádní dělovkou zpoza vápna LukᚠHejda. „Upřímně ani nevím, jak se to tam ocitlo. Byl jsem vepředu, balon se na mě krásně vyvalil a dá se říct, že jsem zavřel oči, napálil jsem to a tu malou škvíru, která tam byla, jsem přesně trefil. Sedlo mi to náramně, takže krásný gól,“ těšilo jediného střelce zápasu.

Jeho raketu vedoucí k pohledné brance obdivoval i Michal Bílek. „Je pravda, že pokud se dostává do zakončení, tak je to většinou po standardních situacích. Takovou střelu z dálky jsem od něj ještě neviděl. Je super, že to trefil a vyhráli jsme,“ usmíval se šestapadesátiletý lodivod plzeňského celku.

Dlouholetý stoper Západočechů tak rozhodl již druhý ligový duel v řadě, v nejvyšší české soutěži se navíc trefil už podvacáté. „Těší mě to, ale hlavní jsou tři body a že to dokážeme zvládat do vítězství. Góly jsou pro mě taková nadstavba navíc a jsem za ni rád,“ říká Hejda skromně. „Dvacet branek není špatných. Doufám, že ještě nějaké přidám,“ přeje si stálice zadních řad.

Fotogalerie