Pomyslná vítězná tečka nepřišla, viktoriáni totiž v závěrečném utkání sezony remizovali na domácí půdě s Baníkem Ostrava 1:1. Zhodnocení duelu i shrnutí právě skončeného ročníku nabídl na pozápasové tiskové konferenci trenér Pavel Vrba.

„Závěr soutěže pro nás byl hodně složitý. Máme zraněné hráče, kteří nemohli nastoupit. Někteří se doléčují, jiní mají dlouhodobé zdravotní problémy. Pak se nám také tři vykartovali v Liberci, takže z tohohle pohledu to bylo složitější,“ líčil Pavel Vrba.

„Ale zápas jsme měli zvládnout hlavně v prvním poločase. Dali jsme gól a měli obrovské šance Beauguela nebo Petržely, bohužel jsme je nevyužili. Jak jsme se po rohu dostali do vedení, tak Baník vyrovnal úplně stejně,“ nehledal výmluvy kouč Západočechů.

Pětapadesátiletý stratég pak krátce shrnul sezonu 2018/19. „Postoupili jsme do Champions League (díky titulu v předchozí sezoně) a uhráli jsme tam sedm bodů. To si myslím, že byl obrovský úspěch. Některé zápasy byly z naší strany úžasné, zvl᚝ v Moskvě a poslední doma s Římem. To patřilo asi k tomu nejlepšímu, co jsme v této sezoně odehráli,“ vzpomínal Vrba na nedávné úchvatné momenty.

„Ligová sezona také nebyla špatná. Byli jsme jediní, kteří dokázali Slavii konkurovat až do konce a jsem rád, že se nám to dařilo. Ale samozřejmě nás mrzí ta prohra, kvůli které jsme nezdramatizovali boj o titul až do posledního kola,“ uzavřel Vrba.

O povedené sezoně se rozpovídal i Daniel Kolář, který nastoupil poprvé od září. „Byla velmi úspěšná. Postoupili jsme přímo do Ligy mistrů, kde jsme se utkali s krásnými soupeři, pak jsme hráli Evropskou ligu, skončili druzí v lize... Jsem rád, že jsem toho mohl být součástí, i když skoro vůbec ne na hřišti,“ řekl plzeňský středopolař.

Fotogalerie