Ligový šlágr pro Viktorii Plzeň bohužel pozitivně nedopadl, Slavia si z Doosan Areny odvezla výhru 1:0. Utkání zhodnotili trenér Pavel Vrba a záložník Ondřej Mihálik, který musel do hry již v prvním poločase místo zraněného Radima Řezníka.

Ke střídání došlo již po půlhodině hry. „Nebylo to moc příjemné, protože tempo zápasu bylo obrovské a do toho pendolina se nenaskakovalo úplně jednoduše,“ říká Mihálik. „Do poločasu jsem měl co dělat, abych se rozhýbal. Ve druhém už to pak bylo lepší, tam se mi běhalo dobře,“ dodává.

Velmi ho mrzely neproměněné šance. „Takové zápasy rozhodují detaily a jednotlivé momenty, čímž bylo to, že Slavia proměnila jednu situaci v prvním poločase a my nedokázali vyrovnat, i když jsme na to měli celý poločas. Chyběla produktivita, to rozhodlo. Kromě šance Bráby jsme se ve druhém poločase do ničeho většího nedostali, což je škoda,“ mrzelo Ondřeje Mihálika.

Boj o čelo tabulky ale červenomodří rozhodně nevzdávají. „Liga je dlouhá, hlavy nahoru! Víme, jak to bylo vloni, kdy Slavia také měla náskok a do posledního kola nadstavby se ještě klepala. Budeme bojovat dál,“ slibuje ‚Pišta‘.

„Myslím si, že ze začátku utkání jsme měli dvě tři situace, kdy jsme se bohužel nedokázali přesně trefit, a už to byl Joel Kayamba, který netrefil volej… V úvodních dvaceti minutách jsme mohli jít do vedení, bohužel se nám to nepodařilo. Pak se hra vyrovnala a v závěru poločasu jsme po důrazných soubojích dostali gól,“ nabídl svůj pohled na první pětačtyřicetiminutovku trenér Pavel Vrba.

„V druhém poločase byla hra vyrovnaná. Pět minut před koncem jsme měli stoprocentní příležitost, kterou Jakub Brabec po zahrané standardce neproměnil. To jsou samozřejmě situace, které v těchto zápasech rozhodují. My jsme je bohužel nedali, Slavia byla ze své příležitosti stoprocentní… Mrzí to, ale takový je někdy fotbal,“ zhodnotil dál utkání, které rozhodlo jediný gól.

Pražané tak vedou ligovou tabulku už o devět bodů. „Určitě bude těžké její náskok dotáhnout. Slavia momentálně žije v euforii, což je samozřejmě správně, protože nejenže v lize vládne, ale hraje i v Champions League, kde zažívá zápasy, které jsou pro celé Česko mimořádné,“ řekl Vrba.

„Z tohohle pohledu mají víc sebevědomí, jsou na vítězné vlně. Samozřejmě jsme jim to chtěli trochu přetnout, ale bohužel se nám to nepodařilo. Devět bodů je strašně, to všichni víme. Na druhou stranu do konce je ještě hodně kol. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. Může se stát cokoli,“ doplnil na závěr kouč Západočechů.

Fotogalerie