Reprezentační přestávka končí, liga pokračuje! Do Plzně míří nováček z Opavy, který během pauzy vyměnil trenéra. Kouče Pavla Vrbu navíc čeká dvousté odtrénované utkání v české nejvyšší soutěži.

Opava má po sedmi kolech 4 body a je na 14. místě tabulky, naposledy však porazila Jablonec 2:0. „Toto vítězství mě hodně překvapilo,“ netají Vrba. „Osobně si ale myslím, že Opava hodně doplácí na to, že nemůže být v domácím prostředí a je v Brně. Kdyby hrála na svém stadionu, bodů by měla více,“ myslí si trenér.

Naposledy došlo ve Slezském ke změně na postu hlavního kouče, Romana Skuhravého nahradil Ivan Kopecký. „Trenér Skuhravý měl v Opavě silnou pozici, ale z rodinných důvodů skončil. Přiznám se, že nevím, co bude soupeř měnit. Většinou to bývá tak, že jsou ve hře nějaké nové myšlenky, jsem na to zvědavý. Roman Skuhravý chtěl hrát hodně kombinačně a líbivý fotbal, což podle mého názoru bude chtít praktikovat i nový trenér,“ zamýšlí se Pavel Vrba.

Toho čeká v české nejvyšší soutěži jubilejní 200. odtrénované utkání. „Osobně tyto milníky příliš nesleduji. Pro mě jsou důležitější týmové úspěchy, jako třeba to, že budeme hrát potřetí skupinovou fázi UEFA Champions League. To jsou pro mě daleko podstatnější věci,“ míní.

Po zápase s Opavou čeká viktoriány domácí duel v Lize mistrů s CSKA Moskva, poté zavítají do Jablonce. Roztáčí se tedy tradiční kolotoč liga – pohár – liga. „Budeme tomu přizpůsobovat tréninkový rytmus. Tréninky budou spíše regenerační, budeme se připravovat na jednotlivá utkání. Uvidíme, jak to zvládneme kondičně a zdravotně, v těchto režimech to často bývá jinak než normálně. Prostor nyní budou dostávat i ti hráči, kteří ho na začátku sezony tolik neměli,“ uzavírá Pavel Vrba předzápasový rozhovor.