FC Viktoria Plzeň si v Synot lize připsala nečekanou porážku. Na hřišti Zbrojovky Brno prohrála 1:0. Viktoriáni sice ve druhé půli svého soupeře hodně zatlačili, ale Západočechy tentokrát zradila koncovka a žádnou šanci nedokázali proměnit.

„První poločas jsme nehráli dobře a ve druhé půli nás probrala až penalta, ze které jsme dostali gól. Pak jsme začali tlačit, ale vůbec jsme netrefovali bránu, takže jsme ani gól dát nemohli,“ říká kapitán Václav Procházka. „Měli jsme hodně šancí nejen na vyrovnání, ale také na otočení utkání. Pokaždé jsme ale pálili mimo. Hrozně nám chybě klid, přestřelovali jsme z jasných gólových pozic. Takhle to opravdu nejde. Brno svou šanci proměnilo, my své nikoliv,“ dodává záložník Ondřej Vaněk.

Viktoria do Brna přijela přímo z Vídně, kde ve čtvrtek prohrála s Rapidem 3:2. Svěřenci trenéra Karla Krejčího chtěli dát zapomenout na matný výkon z Rakouska, místo opravy ale přišla další ztráta. „Chtěli jsme se zvednout po tom nepovedeném utkání ve Vídni a to zaujetí do hry určitě od nás mělo být daleko větší. Nedokážu si vysvětlit, proč to v první půli vypadalo tak jak to vypadalo. Chtěli jsme hrát mnohem více aktivněji, ale bohužel jsme se do hry dostali pozdě,“ zamýšlí se Procházka. „Určitě jsme neměli odjíždět s prohrou, když se ohlédnu za tím, kolikrát jsme vypálili na branku. To prostě musíme dávat,“ doplňuje Vaněk.

V dalším utkání Synot ligy přivítá Viktoria v Doosan Areně pražskou Spartu a na západě Čech se tak odehraje souboj o dvou aspirantů na titul. „Poslední zápasy si musíme rozebrat a říct, co všechno děláme špatně. Bude toho určitě hodně, protože jsme prostě nehráli dobře. Teď nás čeká Sparta, pro nás určitě bude výhoda domácí prostředí. Společně s fanoušky půjdeme za úspěchem,“ říká Ondřej Vaněk. „Dva poslední zápasy se nám nepovedly a můžeme na to odpovědět pouze vítězstvím nad Spartou,“ uzavírá Václav Procházka.

Fotogalerie