Jihlavu v sobotu v podvečer porazili dva její odchovanci. Za Viktorii Plzeň se totiž v úvodním ligovém kole dokázali prosadit TomᚠKučera s Janem Kopicem.

„Jihlava hrála v prvním poločase dobře. My jsme jim pomohli tím, že jsme je hodně pouštěli dozadu. Naštěstí, nám nepřidali ještě druhý gól, šancí na to měli dost. Ve druhém poločase se možná začali trochu bát o výsledek a zalezli do defenzivy. My jsme sbírali všechny odražené míče a dostávali se rychle do vápna. Podařilo se nám brzy vyrovnat, což je zaskočilo, a navíc jsme vstřelili i druhý gól. Konec jsme si už pohlídali,“ rekapituluje utkání jeden ze střelců Jan Kopic. „Otočený zápas z 0:1 na 2:1 se počítá a je to určitě i povzbuzení před odvetou v Karabachu,“ dodává Kopic.

„O poločase padaly v kabině trochu tvrdší slova. Hodně jsme si toho vyříkali sami, což ale bylo potřeba. V prvním poločase jsme nestíhali ve všech směrech a po přestávce se to otočilo. Jihlava hrála jednoduše. Její hráči byli plni entuziasmu z prvního zápasu, což jsme nezachytili. Hráli na dlouhé balóny za obranu, na které jsme nezvládali zachytávat. Poločas nám přišel vhod, nebo jsme přešli na jiný styl a naštěstí utkání otočili,“ analyzuje zápas TomᚠKučera, který byl autorem vyrovnávací branky. Tuto však nijak přehnaně neslavil. „Jihlava mě vychovala. Asi by nebylo vhodné, kdybych tu sundal dres a lítal kolem hřiště. Myslím, že to je v mojí situaci slušnost,“ vysvětluje plzeňský záložník.

Fotogalerie