1. 7. 2022    Zápas

Před odjezdem do Rakouska vítězně, viktoriáni porazili Táborsko

FC Viktoria Plzeň
48. Trusa
80. Bezpalec vl.
82. Kliment

Přátelák / Pátek 1. 7. 2022, 11:00 / Luční

Přátelák / Pátek 1. 7. 2022, 11:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

3:0

(0:0)

FC MAS Táborsko

sestavy

FC Viktoria Plzeň

1. poločas: Jedlička – Řezník, Janošek, Pernica, Havel – Bucha, Kalvach – Kopic, Čermák, Pilař – Chorý

2. poločas: Jedlička – Cadu, Janošek (58. Hranáč), Čihák, Falta – Qose, Ndiaye – Mihálik, Sojka, Trusa – Kliment

FC MAS Táborsko

Zadražil – Kosek (46. Liepa), Navrátil, Svatek (74. Musenge), Vavrečka, Tusjak (79. J. Šplíchal), Provazník (46. Alexandr), Bezpalec, Mach (46. Tolno), Plachý (62. M. Šplíchal), Javorek (46. Kopřiva, 79. Babacar)

statistiky

Branky: 48. Trusa, 80. Bezpalec vl., 82. Kliment, Rozhodčí: Fencl – Mokrusch, Pena

Diváci: 350

Poslední zápas před víkendovým odjezdem na soustředění do Rakouska viktoriánům vyšel. Svěřenci trenéra Michala Bílka porazili na stadionu v Luční ulici Táborsko 3:0, když všechny tři góly vstřelili v druhém poločase.

Západočeši dominovali zápasu od začátku do konce. V první velké šanci zápasu se ocitl už v 5. minutě Aleš Čermák, jenž z voleje zblízka vypálil přímo do náruče Adama Zadražila. LukᚠKalvach v další příležitosti viděl vyběhnutého gólmana hostů, a tak se pokusil o překvapivou střelu z poloviny hřiště, jeho pokus ale zamířil vedle.

Ve 25. minutě předvedli ve tmavě modré hrající viktoriáni pohlednou akci. Milan Havel vybojoval balon ve středu hřiště a posunul ho Václavu Pilařovi. Ten poslal z první přesný centr na hlavu Tomáše Chorého, jehož střela skončila vedle. Ve své další možnosti Aleš Čermák tentokrát vyslal tvrdou střelu zpoza vápna, kterou Zadražil vyrazil. I přes několik nadějných situací skončil první poločas bez branek.

Ten druhý začal nejlépe jak mohl, tedy brankou Plzeňanů. Cadu posunul míč na Dominika Janoška, jehož parádní centr zakončil tvrdou hlavičkou Matěj Trusa. V 68. minutě Jan Kliment vyzkoušel tvrdý projektil z dálky, Zadražil vyrazil míč na roh.

V poslední desetiminutovce ještě FCVP vstřelila dva góly během dvou minut, a to po velmi podobných situacích. Nejprve Jan Kliment vysunul Ondřeje Mihálika, který předložil před prázdnou bránu, kam si míč srazil Michal Bezpalec a bylo to 2:0. Za pár vteřin Ondřej Mihálik znovu přízemním centrem poslal míč na malé vápno, kde tentokrát čekal Jan Kliment, jenž upravil na konečných 3:0.