FC Viktoria Plzeň nedokázala v základní skupině Evropské ligy SK Rapid Vídeň ani na druhý pokus porazit. Před dvěma týdny si Západočeši odvezli z Rakouska porážku 3:2, v Doosan Areně výběr trenéra Karla Krejčího prohrál 1:2.

„Jsme smutní, protože jsme chtěli tento zápas před našimi skvělými fanoušky vyhrát. Bohužel se to nepovedlo, chtěli jsme vstřelit první branku a hrát do otevřené obrany a stal se naprostý opak. Bojovali jsme a čekali na šanci, vyrovnali jsme, ale nezvládli jsme to,“ říká obránce Václav Procházka. „Tahle prohra hodně mrzí, protože jsme měli více ze hry, oni dali dva šastné góly a myslím, že dnes jsme určitě měli na výhru,“ dodává brankář Matúš Kozáčik.

Viktoria po první půli prohrávala 0:1, a když po změně stran dokázal Jan Holenda vyrovnat, vypadalo to, že červenomodří dokáží utkání otočit. Jenže dostala smolný gól. „Ztratili jsme balon, jejich hráč se dostal až ke střele a myslím, že v pádu dokázal poslat balon do branky. Věděli jsme, že umí hrát na brejky a my si to nedokázali dobře pohlídat,“ popisuje stoper Plzně. „Šel na mě sám a se štěstím mi dal míč do protipohybu. Na to jsem nedokázal zareagovat. Pak se na mě valil jeden útok za druhým, ale tak to bývá. Hráli jsme vabank s otevřenou obranou,“ přidává svůj pohled na situaci slovenský brankář.

Západočeši tak v základní skupině mají stále tři body za úvodní výhru nad Dinamem Minsk. „Myslím, že jsme na výhru měli. V Rakousku možná hráli lépe, ale tady v Plzni jsme prostě měli zvítězit. Moc nás to mrzí a omlouváme se našim fanouškům, že jsme je nepotěšili,“ říká kapitán Viktorie.

Šance na postup ze skupiny má Plzeň minimální, ale i ve zbývajících dvou zápasech udělají hráči pro úspěch Viktorie maximum. „Motivaci máme vždycky, hraje se o body, hraje se o prestiž a chceme udělat radost našim fanouškům,“ říká Matúš Kozáčik. „Pořád je to Evropská liga, hrajeme se silnými soupeři, takže o motivaci nemůže být řeč. Doma nás čeká Villarreal a my každopádně budeme chtít potěšit naše fanoušky a ještě nějaké body udělat,“ uzavírá Václav Procházka. 

Fotogalerie