Na otázky novinářů odpovídal na pozápasové tiskové konferenci hlavní trenér Miroslav Koubek.

Jak hodnotíte tuto vysoké vítězství?

Z počátku to tak nevypadalo. Měli jsme hrůzostrašný začátek, ještě jsme spinkali a Zlín měl hned gólovou šanci, tam nás podržel Jindra Staněk. Probouzeli jsme se pomaleji, ale relativně rychle, protože jsme dali zhruba v páté minutě gól, to nám pomohlo. Červená karta nám zápas ulehčila, to byl zásadní moment, o tom nebudeme pochybovat. V početní přesile se začala projevovat dobrá sportovní forma našeho mužstva a pravděpodobně i větší herní vyspělost. Máme dobré kombinační hráče, náběhové hráče a tam ty věci byly vidět. Byli jsme v šancích, byli jsme produktivní a dařilo se nám střelecky.

Zvolil jste netradičně čtyřnásobné střídání. Čím to bylo?

Poločas 4:1, ve druhé půli dva rychlé góly Rafia Durusinmiho. Poté jsme to prostřídali, úroveň naší hry logicky poklesla. Přirovnávám to k zápasům v přípravě, kdy vystřídáte půl mužstva nebo celou jedenáctku. Vždy je to potom, dejme tomu, trochu slabší, nicméně utkání bylo pod kontrolou, a ještě jsme dali jednu branku a pak bych souhlasil s tím, že jsme to přiváděli do pohodového konce.

Jak jste naložili s reprezentační přestávkou?

Reprezentační pauza nám přišla vhod, protože, souhlasím s vámi, tolik hráčů nám neodjelo. Největší otazník byl, jak se nám vrátí z afrického turnaje Sampson Dweh za Libérii. Letěl do Maroka, tam zažil zemětřesení, pak se vraceli zpátky, přelétávali do Ghany a hráli přátelák. Ještě v úterý hrál, tak jsme měli trochu obavy. Byli jsme pohromadě, tím je to zodpovězené a konečně jsme mohli po šesti týdnech, kdy jsme hráli kvalifikaci a anglické týdny trochu potrénovat a myslím, že jsme se vrátili v relativně dobrém stavu.

Neměl jste obavy, v jakém stavu se hráči vrátí z reprezentačního srazu?

Vždycky máte obavy po pauze. Ty zápasy se nehrají dobře, člověk je trochu nejistý, jak to s vámi zamává. My jsme byli rozjetí a jsem rád, že jsme navázali na to, co bylo před reprezentační pauzou.

Vyhrál vámi vedený tým někdy podobným výsledkem?

Zamyslel jsem se nad tím, když jsem šel na tiskovku. Na ligové úrovni, první, druhá liga si pamatuji vítězství 5:0 venku, nebudu říkat soupeře, ale sedm gólů ne.