7. 4. 2024    B tým – reportáž

Béčko otočilo vývoj zápasu a porazilo rezervu Slavie

FC Viktoria Plzeň

21. kolo / Neděle 7. 4. 2024, 10:30 / Luční

21. kolo / Neděle 7. 4. 2024, 10:30
Luční

FC Viktoria Plzeň

2:1

(1:1)

SK Slavia Praha B

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Baier – Fišer, Ejedegba, Deml (79. Alili), Doubek, Planeta (65. Nováček), Vacek, Novák, Metsoko (46. Vrba), Bello (79. Krůta), Lörincz (87. Vach)

SK Slavia Praha B

Sirotník – Konečný, Zachoval, Žitný, Sy (46. Piták), Trédl (63. Dufek), Jelínek (63. Pikolon), Ogungbayi, Behenský, Pech (63. Voriazidis), Rama

statistiky

Branky: 40. Metsoko, 53. Planeta – 14. Rama ŽK: 2x Ejedegba - Sy, Voriazidis, Behenský, Pikolon ČK: Ejedegba Rozhodčí: Panský – Toucha, Matyš

Diváci: 150

Ve 21. kole ČFL skupiny A byl na programu šlágr mezi rezervami Viktorie Plzeň a Slavie Praha. Za Viktorku se trefil Idjessi Metsoko se Šimonem Planetou. Plzeňští porazili Slavii 2:1!

Do utkání lépe vstoupili hostující Pražané. Byli to právě sešívaní, kteří si vytvořili první šanci v zápase. Do obrany Viktorie se dostal Boluwatife Ogungbayi, který mířil svou střelu na vzdálenější tyč. Tam byl však připravený brankář Viktor Baier. Ve čtrnácté minutě Slavia gólově udeřila. Hosté vhodili do hry dlouhý aut, plzeňského brankáře ale dokázal předskočit Elmedin Rama a hlavou poslal míč za brankovou čáru.

Po obdržené brance převzala otěže zápasu domácí Viktoria. Ve dvacáté sedmé minutě přišla první obrovská šance na vyrovnání. Idjessi Metsoko vyslal ránu na hostující branku, kterou nakonec zablokovala obrana Slavie. O pět minut později se dostal na kraj pokutového území Ondřej Deml, který vypálil střelu, kterou nohou dokázal vyrazit brankář Sirotník.

Čtyřicátá minuta přinesla plzeňské vyrovnání! Z levé strany hřiště vyslal naprosto přesný centr Ondřej Deml na Idjessiho Metsoka, který hlavou překonal brankáře Sirotníka a vyrovnal skóre zápasu. V samém závěru prvního poločasu se znovu předvedl Ondřej Deml, který z velké dálky vyslal střelu, která mířila pod břevno. Nakonec však balon vyrazil brankář Sirotník a poločasové skóre se tak zastavilo na výsledku 1:1.

Oproti prvnímu poločasu, ten druhý začal lépe pro svěřence trenéra Parláska. V padesáté třetí minutě předvedl své driblinkové umění James Bello, který následně poslal z pravé strany centr do pokutového území. Tam se po teči brankáře hostů dostal až na brankovou čáru, kde doukl míč do brány Šimon Planeta.

V šedesáté osmé minutě přišla další nebezpečná střela z dílny béčka Viktorie. Martin Doubek si připravil míč na střelu z dálky, kterou vyrazil hostující brankář. Za necelých deset minut se znovu ukázal James Bello, který z pravé strany v pokutovém území vystřelil na bližší tyč, tam byl připraven brankář Sirotník.

V závěru zápasu se ke střele dostal také Adam Vrba, který po rychlém brejku vypálil na branku Slavie, jeho střelu chytil brankář Slavie. Během nastavení viděl za druhý žlutý faul červenou kartu plzeňský Mitchell Ejedegba. Viktoriáni udrželi svůj náskok a porazili rezervu Slavie 2:1!