V 17. kole FORTUNA:LIGY porazili viktoriáni na domácím hřišti Sigmu Olomouc 2:0. Vítězný domácí zápas zhodnotili záložník Milan Petržela, útočník TomᚠChorý a hlavní trenér Pavel Vrba.

„S vítězstvím jsem spokojený. Co se týká samotného zápasu, v prvním poločase byla naše hra zajímavá, dostávali jsme se do šancí a v přechodové fázi jsme byli rychlí,“ hodnotil duel Pavel Vrba. „Ve druhém poločase nám z náročného programu trochu došly síly. Viděli jsme dvě rozdílné půle, například vstup do té druhé nám vůbec nevyšel,“ řekl Vrba.

Spokojený byl i záložník Milan Petržela. „Hodnotím to pozitivně, hrozně důležité tři body zůstaly doma. Dneska jsme to zvládli v pořádku,“ pravil s úsměvem na tváři. „A co se týče těch podmínek, d隝 byl určitě lepší než sníh v Moskvě. Navíc pak přestalo pršet, takže terén byl v pohodě, balon dobře jezdil a nám to vyhovovalo,“ dodal.

Na prvním ligovém gólu Tomáše Chorého v této sezoně měl lví podíl skvělým napadáním a asistencí. „Stopeři si dávali balon mezi sebou. Podařilo se mi vypíchnout přihrávku, šel jsem ze strany sám, Choras si tam dobře naběhl a podařilo se mi ho trefit. Pak už to měl jednoduché,“ viděl inkriminovaný moment Milan Petržela.

Branka Chorého potěšila i trenéra Pavla Vrbu. „Když hrotoví útočníci nedávají góly, tak je to samozřejmě špatně. Jsem tedy rád, že se mu to konečně podařilo. I minule měl šance a těší mě, že svou střeleckou smůlu protrhl,“ nechal se slyšet Pavel Vrba. „Ulevilo se mi moc,“ přiznal TomᚠChorý. „Za první ligový gól v sezoně jsem samozřejmě rád a doufám, že na to v dalších zápasech navážu. Milan (Petržela) mě krásně našel,“ poděkoval svému spoluhráči.

Pomohla mu také přítomnost jeho dcery na zápase. „V zápalu boje jsem si jí všiml, tak se mi hrálo ještě lépe. Mou prací je nahradit góly Michaela (Krmenčíka). Snažím se odvádět i černou práci, hrát zády k bráně... Gól je třešnička na dortu, ale pro mě je nejdůležitější týmový výkon a být na vrcholu tabulky,“ doplnil TomᚠChorý.