18. 2. 2019    Juniorka - reportáž

V prvním jarním kole nestačila juniorka na Mladou Boleslav

FC Viktoria Plzeň

18. kolo / Pondělí 18. 2. 2019, 14:00 / Luční

18. kolo / Pondělí 18. 2. 2019, 14:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

1:2

(0:1)

FK Mladá Boleslav

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Plecitý (64. Řezáč), Hranáč, Míka, Svoboda – O. Pek, Uzlík (71. J. Pek) – Selnar, Vrba (79. Brož), Václavík (62. Hezoučký) – Kepl.

FK Mladá Boleslav

Mikulec – Tvaroh, Klíma, Komma (73. Machů), Túlio (46. Dib) – Novák, Kopa, Zabilanský – Vejr (79. Jerchov), Komárek, Šimon.

statistiky

Branky: 63. Kepl (pen.) – 35. Novák, 65. Vejr, ŽK: Komárek, Komma, Šimon, Rozhodčí: Váňa – Myška, Kožár.

Diváci: 90

Jarní část Juniorské ligy zahájila Viktoria Plzeň pod vedením trenéra Pavla Horvátha na hřišti v Luční ulici proti Mladé Boleslavi. Na body však nedosáhla, na vyrovnání Tomáše Kepla ve druhé půli z penalty zareagovali hosté bleskově a své vedení 2:1 udrželi.

První se do šance dostal hostující tým, který byl zkraje zápasu aktivnější. Po centru Komárka z přímého kopu však Radek Kopa netrefil branku Dominika Sváčka. Pár minut poté musel domácí brankář vyrážet nepříjemný střílený centr Philippa Tvaroha. Na druhé straně po rychlé akci střílel nad bránu z první Jakub Selnar. Ve 35. minutě šla Mladá Boleslav do vedení. Střelu Davida Nováka nedokázal Dominik Sváček udržet, a balon tak skončil za jeho zády.

Do druhé půle tak vstoupili s vedením 1:0 hosté. Vyrovnat mohl po stříleném pasu Václavíka obránce Robin Hranáč, jeho zakončení ze skluzu ale defenziva Boleslavi zblokovala. Ještě větší šanci měl hned poté po pasu Plecitého TomᚠKepl, skvělým zákrokem jej však vychytal Petr Mikulec. Krátce nato střílel levačkou Adam Vrba opět jen do připraveného gólmana.

Tentýž hráč v 62. minutě vybojoval penaltu, které se ujal kanonýr TomᚠKepl. Bezpečně ji proměnil a bylo vyrovnáno, 1:1! Hostující tým se ale brzy do vedení vrátil, dorážkou z bezprostřední blízkosti skóroval Vítek Vejr. V 70. minutě po centru Komárka hlavičkoval Nicholas Jordan Dib přímo do brankáře Dominika Sváčka. Viktoriáni se snažili o vyrovnání a další možnost měl Vrba, Mikulec však jeho ránu vytěsnil na rohový kop.

Středočeši vedení v Plzni udrželi, Viktoria tak na body nedosáhla.

hodnocení trenéra

Pavel Horváth (FC Viktoria Plzeň): „I přesto, že jsme prohráli, tak jsme měli spoustu šancí na góly. Dle mého názoru jsme přežili větší šance soupeře, než ty, z kterých padly góly, ale to k tomu asi v této soutěži patří. Poučíme se do dalšího zápasu. Kluky bude potřeba naučit, aby šlapali 90 minut a na náročnou hru si zvykli. Od léta je pravděpodobně čeká ČFL, máme tak na čem pracovat.“