Viktoriáni ve 27. kole FORTUNA:LIGY vyhráli na hřišti Slovácka nejtěsnějším možným rozdílem 1:0! Zisk důležitých tří bodů do tabulky hodnotili trenér Pavel Vrba a záložníci Jan Kopic s Patrikem Hrošovským.

Viktoria po osmi inkasovaných gólech v předchozích třech zápasech udržela v Uherském Hradišti čisté konto, což trenéra Pavla Vrbu potěšilo. „S defenzivní hrou jsem byl samozřejmě spokojen. I když mělo Slovácko určitý tlak, neudělali jsme žádnou mimořádnou chybu. V ofenzivě jsme si to každopádně měli pojistit druhou brankou, byl by pak větší klid,“ hodnotil zápas plzeňský kouč. „Že jsme nedali pojišovací gól mi vadí. Slovácko v závěru zvýšilo aktivitu a bylo to hodně soubojové, soupeř odvedl maximum a my to měli dnes těžké,“ dodal Vrba.

Další tříbodový zisk před nadstavbovou částí považoval za velmi důležitý. „Samozřejmě chceme uhrát nejhůře druhé místo, abychom v nadstavbě hráli se Spartou doma. Je to důležité,“ netajil Pavel Vrba. „Chceme také potrápit Slavii, ale daří se jí na všech polích. Uvidíme, jak to bude vypadat v šestičlenné skupině o titul,“ přemýšlel trenér.

A jak vnímali zápas samotní hráči? „Bylo to hodně náročné. Spousta soubojů, hlavně ve středu hřiště. Nebylo tam tolik fotbalu, ale tak to ke konci sezony bývá. I Slovácko hrálo o hodně, stejně jako my. Fanoušek si v této fázi sezony moc fotbalu nenajde, zápasy často bývají o jednom gólu, ale ten jsme dali my a máme tři body,“ těšilo Jana Kopice.

„Zápas byl bojovný. V prvním poločase jsme měli možná trochu více hru v ofenzivě pod kontrolou, jinak to bylo hodně o odražených balonech, moc fotbalu tam nebylo. Vyhrát tu nebylo jednoduché. Ani na jedné straně nebylo moc šancí, nakonec rozhodl jeden gól,“ řekl Patrik Hrošovský, který jej sám vstřelil – z penalty. „Hned jsem si bral míč a byl přesvědčený, kam to kopnu,“ prozradil.

Další utkání čeká Viktorii doma s Baníkem Ostrava v sobotu od 18:00, vstupenky jsou stále v prodeji. Více informací najdete ZDE.

Fotogalerie