Na pozápasové tiskové konferenci odpovídal na dotazy novinářů hlavní trenér Miroslav Koubek.

Pane trenére, jak budete utkání hodnotit?

Máme radost, že jsme vyhráli posedmé v řadě. 2:1 je dobrý výsledek, výhra na horké půdě je cenná. V žádném případě ale není rozhodnuto. V dnešním zápase se akorát potvrdilo, že Tobol je opravdu nepříjemný soupeř. Zvolil štiplavé zbraně jako vysoký pressing a agresivitu. Dostávali se po hlavičkových soubojích k odraženým balonům a měli jsme s tím opravdu hodně práce. Nebyl to jednoduchý zápas, nebylo jednoduché to ustát. Dobře jsme pracovali a dobře jsme bránili. Když jsme se dostali k balonu, tak jsme uplatňovali své přednosti.

Vaše střídání přineslo ovoce, souhlasíte?

Příchodem Chorého a Vlkanovy se naše hra zvedla. Výsledkem byly dvě branky, které nás poslaly do vedení. Mrzí mě penalta v závěru. Neměli jsme se nechat dostat pod tlak. Poté přišla nešastná ruka Lukáše Hejdy, kterou rozhodčí posoudil tak, jak posoudil. Vítězství o gól bychom před zápasem brali, ale mrzí nás snížení v závěru. Bez něj by byl výsledek příjemnější.

Půjdete do odvety jako favoriti?

Musíme, samozřejmě. Budeme doma, bude plný stadion, diváci nám pomohou. Naše sebedůvěra je stejná jako před utkáním, máme víru v sami sebe.

Pochválíte hráče za dodržování taktických pokynů?

Hraje se dvojutkání. Základní záměr byl utkání dobře odbránit. Věděli jsme, že naše útočná schopnost je tak kvalitní, že se do šancí dostaneme, což se potvrdilo. Podařilo se nám solidně ubrzdit protiútoky soupeře. V tomto ohledu nemám týmu moc co vytknout. Myslím ale, že jsme byli horší v útočných soubojích. Chtěli jsme si odvést dobrý výsledek do odvety, což se podařilo, proto musím tým pochválit.

Dnes jste přidali i další bodíky do koeficientu.

Určitě je to příznivé, je to zase malá troška do mlýna českého fotbalu. Výhra se počítá, dobrá zpráva pro český koeficient.

Jak se vám líbí defenzivní trio?

Na ní to dnes hodně stálo. Jsou to kluci, kteří mají individuální velmi dobrou kvalitu, pohyblivost, důraz i skokanské schopnosti. Tam si to sedá. Pozitivní zpráva z posledních zápasů.