1. 5. 2022    Ženy – reportáž

Viktoriánky podlehly Dukle 2:3

FC Viktoria Plzeň

Skupina o záchranu / Neděle 1. 5. 2022, 10:30 / Juliska

Skupina o záchranu / Neděle 1. 5. 2022, 10:30
Juliska

FK Dukla Praha

3:2

(1:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Dukla Praha

Dolejšová - Dudová, Pergnerová (46. Holečková), Hrobská (92. Rezková), Dvorská, Pakostová (77. Mocová), Strnadelová, Potůčková, Beránková (K), Prošková, Tseng Shu

FC Viktoria Plzeň

Holíková - Radová A. (46. Němcová), Polcarová, Mikešová (46. Karasová), Belšánová (46. Pacandová), Horáčková (46. Beštová), Markelová (K), Nesvedová, Šrámková, Tauberová (46. Pelikánová), Lukáčová

statistiky

Branky: 16. Pergnerová, 54. Prošková, 56. Hrobská (pen.) - 23. Šrámková, 52. Beštová ŽK: 66. Hrobská, 90. Beránková Rozhodčí: Pachtová - Marušinová, Kortanová

Diváci: 33

Západočešky v rámci 4. kola nadstavby o záchranu zajížděly na Duklu jako favoritky, vždy v posledním vzájemném zápase zvítězily 3:0 a před nedělním utkáním měly na soupeřky hned třináctibodový náskok. Tři body ale nakonec zůstaly v Praze.

Dukla byla již od prvních chvil zápasu nebezpečnější a již v 16. minutě šla zásluhou Pergnerové do vedení. Po několika neproměněných šancích Pražanek se ozvaly fotbalistky Plzně, když po trestném kopu hlavou srovnala Šrámková.

Do druhého poločasu Viktoria nasadila pět čerstvých hráček, otočit skóre mohla brzo Polcarová, ale v koncovce selhala. Zanedlouho však našla střídající Janu Beštovou a ta poslala Plzeň do vedení. Dukla však dokázala rychle reagovat, když Prošková překvapila z dálky brankářku Holíkovou a opět bylo srovnáno. A přišel další obrat, když pokutový kop proměnila Hrobská a Dukla opět vedla.

Navýšit skóre mohla Dvorská, ale brankářku nepřekonala, Hrobská následně byla v ofsajdu a její gól tak neplatil. Velkou příležitost na srovnání měla Šrámková, svojí dělovkou však pouze uštědřila k.o. brankářce Dolejšové. Dukla si jednobrankové vedení uhájila a viktoriánky se tak domů vrátily s prázdnou.

hodnocení trenéra

Daniel Prokop: Pojali jsme zápas jako přípravu na novou sezonu, takže dostaly prostor i hračky širšího kádru. Dukla hrála o záchranu s velkým nasazením a my za stavu 2-1 vyrobili 2 hrubky a byli po zásluze potrestáni. Nejsme spokojení s řešením některých situací, které nás stojí body. Ukázalo se, že bez poctivého přístupu a dřiny se vyhrávat nedá.