Viktoriáni, i letos chystáme charitativní stromečky pro FN Plzeň a plzeňskou ZOO. Přispějte malým dárkem a my pak vše předáme tam, kde to na Vánoce udělá radost.

Tak jako každý rok se snažíme zpříjemnit vánoční čas pacientům a zdravotníkům Fakultní nemocnice Plzeň, kteří nemohou trávit svátky se svými blízkými, a zvířátkům z plzeňské zoologické zahrady. Poprvé budete moci své dárky přinést v pátek na náměstí Republiky, kde budou od 17:30 do 19 hodin probíhat Vánoce s Viktorkou.

Následně stromky přesuneme před Viktoria shop (sobota), během nedělního utkání s Budějovicemi budou ve fanzoně a od pondělí 11. prosince do čtvrtka 14. prosince (zápas s Astanou) opět před Viktoria shopem.

„Všechny dárky pro pacienty a zaměstnance FN i dobroty pro ZOO po utkání s Astanou odvezeme a osobně předáme. Za celý tým předem děkujeme všem fanouškům, kteří se k nám přidají,“ říká kapitán týmu LukᚠHejda.

„Viktoriánské stromečky jsou již mnohaletou tradicí a věříme, že i letos udělají spoustu radosti. Fanoušci se mohou zapojit již v pátek na akci Vánoce s Viktorkou nebo v dalších dnech až do utkání s Astanou,“ doplňuje mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Jaké dárky jsou žádané?

Pro pacienty a zaměstnance FN především:

ovocné čaje, svíčky, nerozbitné hrnky, teplé ponožky, malé polštáře, pantofle, župany, knížky, různé hračky či stolní hry, výtvarné potřeby. 

Naopak vhodné nejsou plyšové hračky!

Pro zvířátka ze ZOO:

V tomto ročním období jsou žádaný především zásoby mrkve, jablek a ořechů.

Naopak vhodné nejsou: suché pečivo či tropické ovoce. 

Viktoriáni, děkujeme, že společně s vámi opět můžeme ukázat, že máme viktoriánské srdce na správném místě!