28. 6. 2019    Zápas

Vítězný úvod soustředění! Viktoria porazila rumunskou Craiovu

FC Viktoria Plzeň

69. Roman

Soustředění / Pátek 28. 6. 2019, 11:30 / Sportverein Westendorf

Soustředění / Pátek 28. 6. 2019, 11:30
Sportverein Westendorf

CS Universitatea Craiova

1:3

(0:2)

FC Viktoria Plzeň


7. Řezník

20. Kopic

74. Chorý

sestavy

CS Universitatea Craiova

Pigliacelli (62. L. Popescu) – Martić (62. Hreniuc), Acka (62. Bîrzan), Kelić (46. Ferreira) – Bancu (62. Vlădoiu) – Constantin (62. I. Popescu), Mateiu (62. Serban), Qaka (46. Vătăjelu) – Bărbuț (62. Briceag), Fortes (46. Ivanov), Baiaram (46. Roman)

FC Viktoria Plzeň

1. poločas: Kozáčik – Řezník, Pernica, Brabec, Hloušek – Hrošovský, Kalvach – Kayamba, Čermák, Kopic – Krmenčík
2. poločas: Sváček – Havel, Hejda, Hubník, Limberský – Mihálik, Janošek, Herc, Kovařík – Chorý, Beauguel

statistiky

Branky: 69. Roman – 7. Řezník, 20. Kopic, 74. Chorý, Rozhodčí: Kostacevic – Et, Moosbrugger.

Diváci: 40

Dva dny po příjezdu do Westendorfu už odehrála Viktoria Plzeň první přípravné utkání v rámci rakouského soustředění. Proti rumunskému celku Universitatea Craiova měla hned dvě odlišné jedenáctky. Ta první se postarala o výhru 2:0, když skórovali Radim Řezník s Janem Kopicem. Vyrovnanější druhá půle skončila výsledkem 1:1 po trefě Tomáše Chorého. Tým trenéra Pavla Vrby tak uspěl 3:1!

Viktoria vstoupila do zápasu aktivně a již od úvodní minuty se snažila dostávat do útočných akcí. Z jedné brzké – v sedmé minutě – hned udeřila, když se po průniku a následné střele po zemi k tyči prosadil Radim Řezník. Před dvacátou minutou byl dvakrát v šanci Jan Kopic. Nejprve z penaltového puntíku mířil jen do gólmana Pigliacelliho, krátce nato však po rohovém kopu napálil propadlý balon od Pernici do sítě a bylo to 2:0. Viktoria posléze znovu zahrozila z rohových kopů, do konce poločasu ještě dvakrát, leč neuspěla. Jedinou nebezpečnou situaci rumunského týmu měl na svědomí Alexandru Mateiu, jehož střela z dálky byla ale nepřesná.

Do druhého poločasu nastoupila zcela odlišná sestava FCVP. Ta hned od začátku zaměstnávala brankáře Pigliacelliho, který si poradil s pokusy Dominika Janoška i Tomáše Chorého. Po hodině hry také Craiova kompletně dostřídala, na hřišti tak měla čerstvé hráče. Šancí k vidění však mnoho nebylo. V 69. minutě Craiova snížila, hlavičkou mimo dosah Sváčka skóroval Mihai Roman.

Pět minut poté se opět prosadili červenomodří. Jan Kovařík posadil z přímého kopu výborný centr na hlavu Tomáše Chorého, který se nemýlil – 3:1. Na druhé straně vychytal Dominik Sváček po rohovém kopu nebezpečnou hlavičku Tiaga Ferreiry. Plzeňský gólman posléze vyrazil i dalekonosný pokus Serbana.

Viktoriáni tak soustředění ve Westendorfu zahájili vítězstvím.