Po utkání 13. kola FORTUNA:LIGY odpovídal na otázky novinářů hlavní trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek.

Jak si vysvětlujete druhou ligovou ztrátu po sobě?

Je to velká ztráta. Musím ocenit výkon soupeře s brankařem Holcem, a tím se dostáváme k tomu, že jsme pozahazovali spoustu šancí. Nicméně utkání mělo vývoj takový, že bylo vidět, že Karviná větří šanci v Plzni, asi s ohledem na to, že si říkali, že můžeme být unavenější, ale na to se nechci vymlouvat. Šly tam čtyři čerstvé síly. Bylo pro nás t잚í se dostat do zápasu, Karviná byla zpočátku dobrá v napadání a měli jsme problémy s rozehrávkou, hráli jsme až zbytečně moc dlouhých míčů, se kterými si dokázali poradit a byli nebezpeční. Dnes jsme totálně selhali na produktivitu a na finále. Druhý poločas z herního hlediska a tvorby finálních situací byl z naší strany lepší, ale zase to bylo na úkor hodně vysokého rizika a každý brejk Karviné měl svoji nebezpečnost a jeden se jim podařil. Tam přišla ta největší komplikace. My jsme měli předtím i potom šance a myslím, že z kategorie obrovských, kdy jsme s tím špatně naložili a to je celá podstata. Doplatili jsme na efektivitu, určitě jsme museli jeden dva góly z toho dát a vypadalo by to jinak. Je to obrovská ztráta a můžeme si za to sami.

Jaká je to komplikace před zápasem na Slavii?

Je to komplikace, my jsme nevyužili ztráty týmů kolem nás. Promrhali jsme velkou šanci upevnit si pozici a být v kontaktu. To mě mrzí nejvíc, stalo se a je to zápas, který mě bude dlouho mrzet. Myslím, že se ukázalo, že nám chybí nejlepší střelec.

Jak budete uvažovat směrem ke Slavii, co se týče složení sestavy?

To je vždycky otázka si to vyhodnotit a podívat se na aktuální výkonnost soupeře a udělat správné řešení, a se jedná o personální obsazení nebo rozestavení, takže tím směrem budeme přemýšlet.

Podruhé jste nasadili Viktora Baiera, jak jste s ním byl spokojený?

Naprosto. Za gól nemůže, tam jsou jiné příčiny. Měl ještě dvě tři situace, které správným postavením a zásahem vyřešil, takže naprosto výborný výkon.