26. 10. 2023    Zápas

Viktoriáni vyhráli v Záhřebu 1:0, vítězství trefil Chorý

FC Viktoria Plzeň

3. kolo / Čtvrtek 26. 10. 2023, 21:00 / Maksimir Stadium

3. kolo / Čtvrtek 26. 10. 2023, 21:00
Maksimir Stadium

GNK Dinamo Záhřeb

0:1

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

69. Chorý (pen.)

sestavy

GNK Dinamo Záhřeb

Nevistić – Moharramí (73. Kaneko), S. Ristovski (C), Perić, Ljubičić – Bulat (73. Kulenović), J. Mišić – Špikić (56. Bernauer), Baturina, Vidović – Emreli (56. Drmic).

FC Viktoria Plzeň

Baier – Kopic, Hranáč, Dweh, Jemelka – Jirka (85. Bucha), I. Traoré, Kalvach, Cadu (85. Holík) – Chorý (77. Vydra), Šulc (90+4. Hejda).

statistiky

Branky: 69. Chorý (pen.)

ŽK: 11. J. Mišić, 19. Emreli, 53. Perić – 12. Kalvach, 82. Kopic

Rozhodčí: Jones – Betts, Lennard. (všichni ENG)

Střely na bránu: 2 - 2

Střely mimo: 5 - 4

Rohy: 8 - 3

Ofsajdy: 1 - 1

Fauly: 11 - 21

Diváci: 8407

Viktoriáni vyhráli ve třetím kole Evropské konferenční ligy na trávníku GNK DInama 1:0. Jediným úspěšným střelcem byl TomᚠChorý.

Poprvé se musel mít na pozoru Viktor Baier v sedmé minutě, kdy si do vápna Viktorie přitancoval s balonem u nohy Vidović. Jeho smělou cestu ale zastavil defenzivním zákrokem LukᚠKalvach. V osmnácté minutě byl blizoučko první branky zápasu Erik Jirka. Chýbali milimetre, ale pokus slovenského reprezentant mířil těsně vedle levé tyčky.

V polovině prvního poločasu znovu zahrozili domácí. Ze standardní situace nedaleko rohového kopu zkoušel vychytrale pálit Bulat a pokus to nebyl vůbec špatný. Západočechy zachránila branková konstrukce. Dvě minutky na to to zkoušel znovu chorvatský fotbalista, ale Baierovu branku minul.

Ve třiatřicáté minutě se dostali domácí do přečíslení dvou na jednoho. Naštěstí ale ve finální fázi pokazil přihrávku Baturina. Největší šance první půle přišla těsně před jejím koncem. Exekuce standardní situace se ujal Bulat, který trefil horní tyč. První poločas tak branku nepřinesl a skončil bezbrankovým smírem 0:0

První šanci druhého poločasu si připravili viktoriáni. Erik Jirka byl stažen nad velkým vápnem a Dino Perič se modlil, aby dostal jen žlutou kartu. Jeho přání bylo vyslyšeno. Z následného přímého kopu hrozil Cadu, ale branku o pár centimetrů přestřelil. Šest minut na to se musel činit Viktor Baier. Ránu z malého vápna dokázal vyrazit mimo svou branku.

V šedesáté sedmé minutě přišel zlomový moment. LukᚠKalvach nejprve předvedl, že si s balonem rozumí, když prošel až před brankáře Nevističe. Ten ho ovšem vychytal. Nicméně při závaru ve šestnáctce dostal šlapáka Robin Hranáč. Gesto hlavního rozhodčího bylo jasné. Viktoria kopala penaltu. Té se ujal TomᚠChorý a proměnil. Po šedesáti devíti minutách vedla Viktoria v Záhřebu 1:0. Matěj Vydra byl ke konci druhého poločasu dvakrát poslán k zemi ve vápně. Ani jednou se p횝alky anglického rozhodčího nedočkal. Západočechy to ale mrzet nemuselo. V Záhřebu vyhráli 1:O.

×
Dnes v 15:00 | FORTUNA:LIGA 2023/2024
FC Viktoria Plzeň
FK Teplice