9. 11. 2023    Zápas

Viktoriáni porazili Dinamo a slaví vítězství ve skupině

FC Viktoria Plzeň
35. Chorý (pen)

4. kolo / Čtvrtek 9. 11. 2023, 18:45 / Stadion města Plzně

4. kolo / Čtvrtek 9. 11. 2023, 18:45
Stadion města Plzně

FC Viktoria Plzeň

1:0

(1:0)

GNK Dinamo Záhřeb

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Dweh, Hranáč, Jemelka – Kopic, I. Traoré (90. Sýkora), Kalvach, Cadu – Šulc (74. Bucha) – Jirka (90. Hejda), Chorý (74. Kliment).

GNK Dinamo Záhřeb

Zagorac (C) – Perković, S. Ristovski, Perić, Ljubičić (79. Moharramí) – Bulat (46. Sučić), J. Mišić – Špikić (66. Vidović), Baturina, Kaneko (87. A. Marin) – Emreli (46. Kulenović).

statistiky

Branky: 35. Chorý (pen)

ŽK: 30. Chorý, 62. Jirka, 90. Staněk, 90. Dweh, 90. Bucha – 28. S. Ristovski, 28. Jakirovic, 50. Perković, 90. Kulenović

Rozhodčí: Sidiropoulos – Kostaras, Dimitriadis (všichni GRE)

Střely na bránu: 4 - 3

Střely mimo: 4 - 7

Rohy: 7 - 5

Ofsajdy: 1 - 3

Fauly: 23 - 6

Diváci: 11084

Plzeňská Viktoria přivítala ve Štruncových Sadech GNK Dinamo. Zápas rozhodl jedinou brankou zápasu TomᚠChorý a červenomodří slaví vítězství ve skupině C.

První závažná situace zápasu přišla v šesté minutě. Jindřich Staněk vytáhl výborný zákrok po střele z hranice pokutového území. V 19. minutě si připsali Plzeňští první střelecký pokus. Erik Jirka vypálil, ale jeho pokus zablokovala obrana chorvatského týmu. O pět minut později vytvořili viktoriáni závar ve vápně Dinama. Nejprve pálil Erik Jirka s Pavlem Šulcem a poté dostal po centru Václava Jemelky míč do branky TomᚠChorý, jeho branka ale nebyla uznána, protože rozhodčí odpískal faul na brankáře hostů.

Poté se dostali do zakončení hráči Dinama, a to když vyslal střelu z dálky Marko Bulat. Jeho pokus ale skončil mimo. Ve 34. minutě odpískal hlavní rozhodčí pokutový kop pro Viktorii. Jeho zahrávání si vzal na starosti TomᚠChorý, který překonal brankáře Zagorace a poslal Plzeň do vedení. Hned za chvíli mohlo být ještě veseleji, jelikož po rohovém kopu poslal míč směrem na bránu padající LukᚠKalvach. Balon zastavil brankář Zagorac. V závěru prvního dějství se dostal do šance znovu TomᚠChorý. Míč se mu nakonec zamotal mezi nohy.

Ve druhém poločase se do první šance dostalo Dinamo. Pokus Daria Špikiće letěl vedle pravé tyče. V 68. minutě se hosté dožadovali pokutového kopu. Hlavní rozhodčí přezkoumával situaci u videa a rozhodl, že k faulu nedošlo. Šest minut před vypršením hracího času vyslal bombu Pavel Bucha, jeho rána nakonec letěla těsně nad horní tyč. Závěr zápasu byl infarktový. Sandro Kulenović překonal hlavičkou Jindřicha Staňka a vyrovnal. VAR ale celou situaci zkoumal a gól následně kvůli ofsajdu odvolal. Hráči Viktorie udrželi svůj náskok a porazili Dinamo 1:0.

×
Dnes v 15:00 | FORTUNA:LIGA 2023/2024
FC Viktoria Plzeň
FK Teplice