27. 3. 2022    Ženy – reportáž

Cesta žen pohárem skončila v semifinále

FC Viktoria Plzeň

Pohár - SF / Sobota 26. 3. 2022, 15:00 / Praha 10, Vladivostocká, UMT

Pohár - SF / Sobota 26. 3. 2022, 15:00
Praha 10, Vladivostocká, UMT

SK Slavia Praha

1:0

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

SK Slavia Praha

Lukášová - Haugstad (87. Lamti), Necidová, Černá (87. Freislerová), Veselá, Šlajsová, Bartovičová (K), Vithová (58. Bendová), Šurnovská, Krejčiříková, Kožárová

FC Viktoria Plzeň

Holíková - Radová, Pacandová (K), Polcarová, Pavlíčková, Horáčková (46. Němcová), Mrázová, Markelová, Šrámková, Tauberová (69. Nesvedová), Lukáčová (46. Maršíková)

statistiky

Branky: 6. Šurnovská ŽK: 47. Kožárová - 84. Pacandová Rozhodčí: Hrušková, Pachtová, Machová, Míka

Diváci: 85

Viktoriánky třetím kolo i následným čtvrtfinále prošly hladce. V semifinále je čekaly slávistky, na ty už ale, ani přes slušný výkon, nestačily. V soutěži tak končí.

Svěřenkyně Daniela Prokopa dosáhly na výborný výsledek. V Poháru FAČR, jemuž po celou dobu jeho existence dominují pražská S (Sparta získala tuto trofej desetkrát, Slavia dvakrát), se jim podařilo hladce dojít až před brány finále. Nejprve totiž Západočešky vyřadily fotbalistky Braníku vysoko 6:1 a poté stejným poměrem deklasovaly Prague Raptors.

V semifinále narazily na osminásobné finalistky této soutěže, Slavii Praha. Sešívaným se podařilo do zápasu vstoupit ideálně, již v 6. minutě hry dostala míč za záda Adély Holíkové Šurnovská a přestože viktoriánky podaly bojovný výkon, na výsledku již nedokázaly nic změnit a silnému soupeři podlehly nejtěsnějším možným rozdílem. Finále se jich tedy týkat nebude.

hodnocení trenéra

Daniel Prokop: Cestu pohárem hodnotím pozitivně, semifinále je dobrý výsledek. Potkali jsme soupeře, s nimiž bychom normálně nehráli. S Braníkem to byl spíše přípravný zápas pro širší kádr, kde jsme si vyzkoušeli různé varianty. S raptorkami to bylo t잚í utkání, byly dobře připravené, nebyla náhoda, že vyřadily Liberec. Byl to přínosný zápas pro naše mladé hráčky. Dnešní zápas byl ten nejt잚í možný, ale odehráli jsme ho důstojně a to i přesto, že nám chybělo několik hráček. Slavia je skvělý tým, my jim to chtěli znepříjemnit, a to se nám, myslím, povedlo. Holky odvedly zodpovědný a bojovný výkon, zaslouží velkou pochvalu.