24. 3. 2024    B tým – reportáž

Nedělní divočina skončila remízou béčka s rezervou Táborska

FC Viktoria Plzeň

19. kolo / Neděle 24. 3. 2024, 10:30 / Luční

19. kolo / Neděle 24. 3. 2024, 10:30
Luční

FC Viktoria Plzeň

3:3

(1:0)

FC Táborsko akademie

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Daněk – Fišer, Ejedegba, Deml, Doubek, Planeta, Vacek, Novák, Vrba, Bello, Lörincz

FC Táborsko akademie

Kerl – Vysušil, Brabec, Sojka, Tusjak, Schramhauser, Javorek, Šplíchal, Nešický, Novák, Matoušek

statistiky

Branky: 31. Doubek, 55. Vrba, 65. Vrba – 61. Nešický (pen.), 83. Kubovský, 84. Kubovský ŽK: Ejedegba - Brabec, Tusjak, Vysušil ČK: Škrleta Rozhodčí: Coufal – Hoch, Melničuk

Diváci: 100

B-tým Viktorie Plzeň na domácí půdě v Luční ulici přivítalo rezervu jihočeského Táborska. V zápase se prosadil Martin Doubek a dvakrát Adam Vrba. Hosté však v závěru dokázali vyrovnat a utkání skončilo remízou.

Viktoriáni do zápasu vstoupili velmi aktivně a hned od úvodu si snažili vytvářet střelecké příležitosti. Hráči v červenomodrých dresech však buď nemířili přesně, nebo nebezpečí odvrátila obrana Táborska. To se změnilo ve třicáté první minutě. Martin Doubek si na kraji vápna zpracoval míč a tvrdou ranou na vzdálenější tyč poslal balon do brány a svůj tým do vedení. Do poločasové přestávky už žádná další výrazná příležitost nepřišla a Plzeňští odcházeli do kabin s vedením 1:0.

Druhý poločas začal stejně jako ten první, tedy velké příležitosti nepřicházely. V padesáté páté minutě však ve vápně zabojoval Ondřej Deml, získal míč a přihrál ho na nikým nehlídaného Adama Vrbu, ten se tváří v tvář brankáři nemýlil a poslal Viktorii do dvoubrankového vedení.

Chvíli na to se do útoku dostali hosté a následně po faulu v pokutovém území byla odpískána penalta pro Táborsko. Její zahrání si vzal na starosti Aleš Nešický, který mířil k levé tyči. Brankář Dominik Daněk sice vystihl směr střely, ale nedosáhl na ní.

Vzápětí si však Viktorka vzala zpět svůj náskok. Adam Vrba utekl obraně Táborska, ve vápně udělal kličku gólmanovi a nekompromisně zavěsil do prázdné branky. Po gólové desetiminutovce se hra se hrálo nahoru a dolů, nebezpečné situace vznikaly na obou stranách hřiště.

V osmdesáté třetí minutě po chybě domácí defenzivy se prosadil hostující Jakub Kubovský, který využil situace a z úhlu snížil. I hned poté se Táborsko prosadilo znovu. Jakub Kubovský si naběhl na centr a hlavou poslal míč za brankovou čáru.

Tři minuty před koncem nebezpečně fauloval hostující Škrleta, rozhodčí situaci vyhodnotil tak, že vytáhl kartu barvy červené. V nastavení se viktoriáni dostali ještě do jedné velké příležitosti. Po faulu před pokutovým územím měli k dispozici standardní situaci, střela Buraka Aliliho však skončilo pouze ve zdi a utkání skončilo remízou 3:3.