6. 11. 2022    B tým – reportáž

Poslední domácí zápas podzimu béčko zvládlo vítězně

FC Viktoria Plzeň
4. Pešek
16. Vrba (pen.)
69. Planeta

14. kolo / Neděle 6. 11. 2022, 10:30 / Luční / UMT

14. kolo / Neděle 6. 11. 2022, 10:30
Luční / UMT

FC Viktoria Plzeň

3:1

(2:0)

FK Dukla Praha B

90. Štefančin

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Jedlička - Oravec, Fišer, Čihák (K) (31. Pospíšil), Vacek (46. Planeta) - Sojka, Pešek, Gaszczyk - Kronus (81. Kule), Vrba (87. Dabani), Krůta (87. Doubek)

FK Dukla Praha B

Spilka, Kozojed, Fojt (81. Mládek), Nikl (69. Štefančin), Hodek (60. Lehký), Matoušek (81. Křenek), Špatenka, Krenciv (K), Ulman (69. Douděra), Hudec, Konan

statistiky

Branky: 4. Pešek, 16. Vrba (pen.), 69. Planeta - 90. Štefančin, ŽK: 25. Vrba, 36. Vacek, 85. Pospíšil, 90. Pešek, Rozhodčí: Hanousek - Bohata, Šastný

Diváci: 78

Viktoriáni do dnešního utkání vstupovali v roli jasného favorita. Již dlouhé týdny totiž svěřenci Josefa Parláska bojují o postupové příčky, zatímco jejich soupeř, rezerva pražské Dukly, se potácí ve spodních patrech tabulky. A průběh zápasu byl přesně podle očekávání a tři body zůstaly v Plzni.

Domácí byli od samého začátku o poznání aktivnější, než soupeř, a už ve 3. minutě mohli sklízet plody své práce. Odražený balón po přímém kopu si za vápnem našel Adam Pešek a krásnou ranou poslal svůj tým do vedení.

A v 16. minutě se Viktorka radovala podruhé. Adam Vrba si došel pro pokutový kop a následně ho bezpečně proměnil a připsal si tak svůj sedmý zásah v sezóně. Poté zahrozila i Dukla, ale Martin Jedlička nebezpečnou hlavičku reflexivně vyrazil a tak se do kabin šlo za stavu 2:0 pro červenomodré.

Od začátku druhé půle do hry vyběhl Šimon Planeta, jenž na hřišti nahradil Vacka, po dvaceti minutách hry vyplaval na zadní tyči a prostřelil brankáře Spilku. Hosté po většinu hrací doby tahali za kratší konec a když už se jim podařilo vypracovat si střeleckou pozici, viktoriánská defenziva nebezpečí vždy uhasila.

Deset minut před koncem utkání mohl pracovitý Adam Kronus navýšit na rozdíl už čtyř branek, ale svůj sólový nájezd zakončil jen střelou do gólmana. Poslední slovo tak měla Dukla, ale Stefančinovo snížení z nastaveného času mělo roli pouze kosmetické úpravy skóre.

Béčko se tak i díky zaváhání Admiry posunulo na druhé místo tabulky hned za rezervu pražských Bohemians, na níž ztrácejí jeden jediný bod.

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: „V první řadě obrovská úleva, že jsme to zvládli, jsem hrozně rád za tři body. Povedl se nám vstup do utkání, vedli jsme 2:0, od čehož se to pak vyvíjelo, nemuseli jsme se tolik tlačit dopředu a spíš jsme se snažili být organizovaní do defenzivy. Smekám klobouk před našimi hráči, protože vzhledem k náročnému programu trénujeme v malém počtu, nejsme pospolu, spousta z nich jede přes závit. Takže velký respekt, jak to dneska odmakali a jsme moc šastní, že jsme vyhráli.“