27. 8. 2017    Zápas

Viktoria skolila Baník Ostrava třemi brankami ve druhé půli

FC Viktoria Plzeň
64. Limberský
78. Krmenčík
85. Kolář

5. kolo / Neděle 27. 8. 2017, 18:30 / Doosan Arena

5. kolo / Neděle 27. 8. 2017, 18:30
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

3:0

(0:0)

FC Baník Ostrava

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Řezník, Hubník (C) (26. Hejda), Hájek, Havel (59. Limberský) – Živulič, Hořava – Petržela, Čermák (60. Kolář), Kopic – Krmenčík

FC Baník Ostrava

Vašek – Pazdera, Azackij, Šindelář, Sus – Mičola (70. Stáňa), Hlinka, Hrubý, Panić, de Azevedo (70. Granečný) – Baroš (C) (54. J. Šašinka)

statistiky

Branky: 64. Limberský, 78. Krmenčík, 85. Kolář, ŽK: Hubník – Azackij, Vašek, Rozhodčí: Hrubeš – Dobrovolný, Kubr

Diváci: 10 407

Poslední utkání před reprezentační přestávkou svedlo na plzeňském trávníku proti sobě domácí Viktorii a hostující Baník Ostrava. Na utkání byli oproti původním předpokladům vpuštěni fanoušci Baníku.

Od 5. minuty hrál se žlutým napomenutím kapitán týmu Roman Hubník, jenž za cenu faulu hasil ne úplně přesnou rozehrávku Tomáše Hájka. První šance zápasu přišla v 16. minutě. Čermákův pokus po narážečce s Krmenčíkem zastavila hostující obrana, Petrželovu následnou střelu sám viktorián s patnáctkou na zádech. Na druhé straně se proti střele Hrubého vytáhl Kozáčik. Střídání šancí pokračovalo před ostravskou brankou, kdy se gólman Vašek musel proletět, aby dosáhl na Hořavův pokus. Nešastný zápas pro plzeňského kapitána pokračoval ve 22. minutě, kdy zůstal ležet na trávníku s bolestivou grimasou, o čtyři minuty ho vystřídal LukᚠHejda. Obrázek hry zůstával po většinu poločasu stejný, Viktoria kombinovala na půlce Ostravy, která se spoléhala na dlouhé nákopy na zkušeného Baroše. Po půlhodině hry pálil po pěkné kombinaci Čermák jen těsně mimo tři ostravské tyče. O sedm minut později byl u míče znovu Čermák, jenž jej předkládal před prázdnou bránu Krmenčíkovi, naneštěstí pro Plzeň ale dokázal včas zasáhnout obránce Šindelář. Před poločasem vystřelil ještě Radim Řezník, nicméně do šaten se šlo za bezbrankového stavu.

Druhou část zápasu otevřela spolupráce Řezníka s Kopicem. Prvně jmenovaný cíleně přetáhl centr na vzdálenější tyč, kde čekal pravý záložník. Svou střelu z první ale opřel pouze o tyč Vaškovy svatyně. I ve druhé půli si Plzeň vypracovala souvislý tlak, ze kterého pramenily střely Krmenčíka a Kopice. Ani jedna se ale mezi tyče nevešla. Na druhé straně se snažil odpovědět unikající De Azevedo, ale Hájek jeho postup ke Kozáčikovi zastavil čistým skluzem. Dvě rychlá střídání po sobě předvedl před uplynutím šedesáti minut utkání Pavel Vrba. Milana Havla a Aleše Čermáka nahradil Davidem Limberským s Danielem Kolářem. A byl to právě Limberský, který se v 64. minutě nerozpakoval a pravačkou vystřelil nejen míč přesně do šibenice, ale také ruce všech plzeňských fanoušků ke stropu Doosan Areny – 1:0 pro Plzeň! Druhou branku přidali viktoriáni v 79. minutě, kdy Limberského centrovaný míč předložil hlavou před prázdnou bránu Krmenčíkovi Radim Řezník. Plzeňský útočník pak už neměl problém zvýšit – 2:0 pro Plzeň! V pětaosmdesáté minutě předvedli viktoriáni akci jako z partesu. Krmenčík potáhl míč po levé straně, aby následně přihrávkou pod sebe oslovil Dana Koláře. Ten si poradil jako velký mazák, když naznačením poslal Vaška k zemi a střelou do odkryté brány dal Plzni třígólový náskok! Viktoria tak i v pátém kole neztratila v HET lize ani bod.

Související články