12. 8. 2016    Zápas

Viktoria Plzeň po suverénním výkonu vyhrála v Příbrami 3:0

FC Viktoria Plzeň

3. kolo / Pátek 12. 8. 2016, 18:00 / Na Litavce

3. kolo / Pátek 12. 8. 2016, 18:00
Na Litavce

FK Viagem Příbram

0:3

(0:2)

FC Viktoria Plzeň

25. Bakoš (pen.)
37. Ďuriš
49. Kovařík

sestavy

FK Viagem Příbram

Hruška – Divíšek, Tregler, Ferrara, Chaluš – Trapp, Krameš, Peltier (75. Brandner), Pilík (53. Pecháček), Rezek (84. Bourenane) – Majtán

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Matějů, Hejda, Hubník, Limberský – Hořava, Hromada (86. Kučera) – Kopic, Bakoš (76. Rajtoral), Kovařík – Ďuriš (81. Krmenčík)

statistiky

Branky: 25. Bakoš (pen.), 37. Ďuriš, 49. Kovařík, ŽK: Chaluš, Hruška, Rezek, Divíšek – Kopic, Hromada, Kovařík, ČK: 73. Kopic, Rozhodčí: Hrubeš – Pospíšil, Hrabovský

Diváci: 3381

FC Viktoria Plzeň si v předehrávce 3. kola ePojisteni.cz ligy zvýšila sebevědomí před úvodním utkáním play off Ligy mistrů s Ludogorcem Razgrad, když vyhrála na hřišti Příbrami 3:0. O branky Viktorie se postarali Marek Bakoš, Michal Ďuriš a Jan Kovařík.

Viktoria do utkání v Příbrami nastoupila s Jakubem Hromadou, který si tak ve středu zálohy připsal první start v základní sestavě. Další změnu přichystal trenér Roman Pivarník v útoku, kde Plzeň naskočila se dvěma hrotovými hráči – Markem Bakošem a Michalem Ďurišem.

Úvod zápasu patřil domácím, Matějů vyrobil coby poslední hráč Viktorie na vlastní polovině neuvěřitelnou chybu, díky které pelášil sám na branku Majtán, ten se snažil přehodit Kozáčika, což se mu povedlo, ale přehodil i bránu. V sedmé minutě mohl krajní obránce Plzně své zaváhání napravit a ve velkém vápně napřáhl ke střele. Na jeho pokus brankář Hruška nedosáhl, ale balon orazítkoval pouze břevno. Západočeši byli od té doby jasně lepším týmem a tlačili se do zakončení. Hubníkova hlavička po rohu Kovaříka mířila těsně vedle, stejně jako pokus Kopice. Ve 22. minutě Bakoš vypálil z přímého kopu a brankář jeho pokus pouze vyrazil k volnému Hubníkovi. Ten nezazmatkoval a než ho stačil zfaulovat Hruška, přihrál volnému Hejdovi. Obránce Plzně sice dopravil míč do sítě, ale ještě předtím rozhodčí pískl penaltu, ke které se postavil Marek Bakoš a s přehledem poslal Viktorii do vedení – 1:0!

Plzeň byla při chuti a dál útočila. Aktivní Kopic nejprve hledal přihrávkou ve vápně volného Ďuriše, kterému chybělo pár kroků k zakončení, ve 33. minutě se krajní záložník sám dostal k do šance, ovšem jeho hlavičce chybělo pár centimetrů. O další 4 minuty později se fanoušci Plzně radovali znovu. Na rohový kop Kopice si nejlépe naskočil Michal Ďuriš a hlavou zvýšil na 2:0!

V závěru poločasu ještě mohli hosté přidat další gól, ale Kovařík přihrál příliš překotně do prostoru, kde stál pouze brankář Hruška. Do šaten šli ale i tak spokojenější viktoriáni s poločasovým vedením 2:0.

I po změně stran byla Plzeň aktivnějším týmem, hráči v bílých dresech měli míč více na svých kopačkách. Ve 49. minutě potáhl míč po straně Ďuriš, přihrál do vápna, kde na zadní tyči číhal úplně volný Jan Kovařík a pouze doklepl balon do prázdné branky – 3:0!

V 54. minutě předvedl skvělý zákrok brankář Kozáčik, který konečky prstů vytáhl centr z pravé strany. Míč přitom mířil krásně do šibenice. Svěřenci trenéra Romana Pivarníka si hlídali vedení a už se tolik nehnali do útoku, do šancí se tak začali dostávat domácí hráči. Jenže forma kolem Příbrami na začátku sezony pouze prošla kolem, nakoukla a šla dál, a tak i přes velkou snahu skončily pokusy Rezka i Peltiera vedle plzeňské branky. V 72. minutě dostal Kopic na polovině hřiště zbytečnou druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. I přes to, že viktoriáni hráli v deseti, stále byli lepším týmem a čtvrtou branku mohl přidat po pěkné kombinaci Matějů, jeho ránu ale zblokovali obránci domácího týmu. Třináct minut před koncem odešel za potlesku plzeňských fanoušků střelec první branky Marek Bakoš a nahradil ho František Rajtoral. Krajní záložník se ihned zapojil do hry, dobrou přihrávkou našel ve vápně Michala Ďuriše, který ale pálil z první pouze vedle. O pár okamžiků později slovenský útočník opustil hřiště a nahradil ho Michael Krmenčík. V závěru utkání se balon pohyboval spíše kolem středu hřiště a zápas se tak pouze dohrával. Na posledních pět minut nahradil Jakuba Hromadu další středový záložník TomᚠKučera. Příbram sice v posledních vteřinách zamkla Viktorii na její polovině a snažila se vstřelit aspoň čestný gól, to se jí ale nepovedlo. Plzeň tak ve 3. kole ePojisteni.cz ligy vyhrála nad Příbramí zcela zaslouženě 3:0.