Hráčům FC Viktorie Plzeň skončila měsíční dovolená, ve středu 15. června 2016 se viktoriáni hlásili v Doosan Areně a pod novým trenérem Romanem Pivarníkem absolvovali úvodní trénink. Sezona pro Viktorii začne 26. nebo 27. července úvodním soubojem 3. předkola Ligy mistrů.

„S prvním tréninkem jsem spokojený. Hráči k tomu přistoupili zodpovědně. I když to byl jen úvodní trénink, tak byl na dobré úrovni. Byl to klasický nástupový trénink, během volna si hráči plnili individuální plány. Nějaké úpravy ve hře jako takové určitě mám v plánu udělat, to ale dělá každý nový trenér. Od pondělí pojedeme na plný plyn, protože tento týden nás čekají kondiční testy i další úvodní procedury. Příští týden začne klasická příprava, nabírání fyzičky, ale také koncentrace na herní stránku,“ říká trenér Roman Pivarník.

Nový trenér naposledy působil u Bohemians Praha 1905 a angažmá na západě Čech je pro něj zatím největší v kariéře. „Je to pro mě velká výzva a chci splnit vysoké cíle, které má klub nastavené. Vím, že Viktoria je hodně fotbalové mužstvo a já bych chtěl hrát náročnější styl fotbalu,“ dodává kouč.

Kromě hráčů, kteří se vrátili z hostování (Stratil, Chrien, Kratochvíl, Vůch, Suchan, Kučera), se úvodního tréninků zúčastnila také první letní posila Marek Bakoš. „Nějaké další pohyby v kabině určitě budou a to jak příchody, tak i odchody. Probíhají jednání, ale nic bližšího zatím říkat nebudeme. Každé mužstvo potřebuje okysličit, ale Viktoria má hodně kvalitní mužstvo a příchody budeme řešit pouze na posty, kam to bude nezbytně nutné,“ popisuje Pivarník.

Nový trenér tak má pár týdnů na to, aby tým poznal a vtiskl mu styl hry, který chce praktikovat. „Viděl jsem hodně zápasů Plzně, navštěvoval jsem i utkání Evropské ligy. Znám styl, jakým hráči hrají, ale trochu času určitě budu potřebovat na to, abych kluky poznal více osobně. Chci také vidět, jak pracují na trénincích. Šest hráčů je mimo, po EURO dostanou krátkou dovolenou a až pak se připojí k týmu. Uvidíme, kdy to bude, jestli se vrátí společně nebo jedna reprezentace dřív než druhá. Nicméně všechny možné varianty jejich návratu máme připravené a věřím, že bude čas na to, aby se kluci stihli dobře připravit na start klubové sezony,“ zamýšlí se Pivarník. „Na mistrovství samozřejmě koukám a fandím oběma reprezentacím. Dobrý dojem na mě udělal Roman Hubník, který proti Španělsku odehrál skvělý zápas. Samozřejmě si i dnes nenechám ujít souboj Slovenska s Ruskem,“ uzavírá Roman Pivarník.

Plán letní přípravy ZDE.

Fotogalerie