19. 10. 2017    Zápas - poháry

Viktoria z Luzernu body neveze, s Luganem prohrála 2:3

FC Viktoria Plzeň
63. Bottani
69. Carlinhos Junior
88. Gerndt

3. kolo / Čtvrtek 19. 10. 2017, 19:00 / Luzern Arena

3. kolo / Čtvrtek 19. 10. 2017, 19:00
Luzern Arena

FC Lugano

3:2

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

75. Krmenčík
90. Bakoš

sestavy

FC Lugano

Da Costa (C) – Mihajlovic, Rouiller, Golemic, Daprelà – Piccinocchi, Ledesma, Mariani – Črnigoj (85. Padalino), Carlinhos Junior (73. Sabbatini), Bottani (70. Gerndt)

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Hubník (C), Hájek, Havel – Čermák, Hrošovský – Petržela (56. Kopic), Kolář (56. Krmenčík), Pilař (70. Zeman) – Bakoš

statistiky

Branky: 63. Bottani, 69. Carlinhos Junior, 88. Gerndt – 75. Krmenčík, 90. Bakoš, ŽK: Piccinocchi, Daprelà – Bakoš, Zeman, Rozhodčí: Jovanović – Stojković, Mihajlović (všichni Srbsko)

Diváci: 2 530

Na říjen ve Švýcarsku poměrně teplý večer, poloprázdný stadion v Luzernu a převaha plzeňských fanoušků v ochozech. Přibližně takové byly kulisy třetího utkání Viktorie v základní skupině Evropské ligy, ve kterém Vrbovi svěřenci poměřily síly s FC Lugano.

Od první minuty nastoupil na hřiště kromě Aleše Hrušky chytajícího poháry například i Marek Bakoš, Václav Pilař, Aleš Čermák nebo s kapitánskou páskou na levici Roman Hubník. Po úvodním oukávání vyslal první střelu zápasu v 17. minutě domácí Carlinhos Junior, Aleš Hruška vyrazil míč na roh. O dvě minuty později to byl znovu Carlinshos, který probral tribuny. Jeho střela mimo dosah plzeňského brankáře obskočila naštěstí tyč pouze z vnějšku. Na druhé straně se do slibné pozice dostal Radim Řezník, přistrčení od Bakoše ale v branku neproměnil. Po půlhodině hry se k exekuci přímého kopu pět metrů za pokutovým územím dostal sám Bakoš, pravačkou ale přestřelil. Před poločasem ještě zhatila Petrželův únik obrana Lugana, o poločase se tak šlo do kabin bez branek.

Druhý poločas začali domácí zhurta, když si Bottani v rychlostním souboji dokázal odstavit Hubníka. Jeho křižná přihrávka ale nenašla v pokutovém území svého adresáta. Předváděná hra nebyla po chuti trenéru Vrbovi, proto v 56. minutě připravil hned dvojstřídání. Ze hřiště odešli Kolář s Petrželou, jejich místa zaujali Krmenčík s Kopicem. Viktoria se poté sice usadila na polovině soupeře, ten ovšem předvedl rychlý protiútok, který po přihrávce Golemiče zakončil gólovou střelou Bottani – 1:0 pro Lugano. Netrvalo dlouho a náskok domácích byl dvougólový. To když potáhl útok po pravé straně Bottani, jenž přenesl hru na druhou polovinu hřiště. Tam si naběhl Carlinhos Junior a střelou z akrobatické pozice zvýšil na 2:0. Ihned poté odešel ze hry Václav Pilař, opačným směrem putoval Martin Zeman. V 76. vykřesal jiskru naděje Krmenčík, který skvěle zužitkoval Zemanův centr a snížil na rozdíl jedné branky. Do konce zápasu padly ještě dvě branky, nejdříve zvýšil na 3:1 Gerndt, v nastaveném čase znovu snížil Bakoš. To bylo ovšem to poslední, co bylo možné v utkání shlédnout. Viktoria v Luzernu s Luganem o jeden gól prohrála.

Související články