Viktorii Plzeň čeká první přípravný zápas v rámci tureckého soustředění. Až na jedinou výjimku probíhá první zahraniční příprava v roce 2016 podle představ viktoriánů. Tou výjimkou je počasí, které není na jihu Turecka zcela ideální. Silný vítr doplnil přes noc na pondělí také vydatný d隝.

„Do Turecka jsme přiletěli trénovat v lepších klimatických podmínkách na přírodní trávě. Včerejší den, kdy jsme absolvovali dvě tréninkové jednotky, byl jednoznačně pozitivní, což bylo vidět na pohybu hráčů a jejich chuti do tréninku. Dnes nás poněkud zaskočilo počasí, takže musíme upravit program. Je tu dost větrno a navíc prší, takže to, co jsme chtěli dnes dělat na hřišti, uděláme v posilovně a odpoledne vše doženeme druhým tréninkem,“ popisuje trenér Karel Krejčí současnou situaci v Antálii. „Včera jsem například sledoval zápas Besiktase v Istanbulu, kde bylo po deseti minutách utkání zrušeno kvůli sněhu,“ dodává.

Do přípravných zápasů půjdou viktoriáni z plného kondičního tréninku. „Zápasy beru jako něco navíc. Neustupujeme z objemu a intenzity tréninků, takže v obou přípravných zápasech chci dát příležitost všem hráčům, kteří s námi odcestovali. V přípravě trénují kvalitně a sami vědí, že konkurence v týmu je velká. Výsledek je samozřejmě důležitý, ale především budu sledovat, jakým způsobem se všichni hráči prezentují. Máme široký kádr a určití hráči můžou hrát o místo v sestavě,“ říká Krejčí.

V prvním utkání v Turecku prověří Viktorii německý MSV Duisburg. „Hrají druhou Bundesligu a jak znám německá mužstva, prezentují se běhavým a důrazným fotbalem. Je to soupeř, se kterým bychom se při přípravě doma nepotkali. Je možné, že v přípravě budou o něco dál, ale uvidíme, co nám zápas ukáže,“ přemýšlí plzeňský trenér. Nejistá je situace kolem startu Radima Řezníka a Ondřeje Vaňka. „S oběma hráči to budu muset probrat. Co mám možnost vidět v trénincích, tak u Radima bych do zápasu zbytečně nespěchal. U Ondry Vaňka uvidíme, jak se bude cítit. U dalších hráčů máme pár šrámů, které musíme vyřešit. Žádného z hráčů ale nebudu tlačit do toho, aby nastoupili. Radim prodělal těžké zranění a teprve se zapojuje s míčem. Asi by bylo velkým riskem nasadit ho hned do takového zápasu, jeho situace vyžaduje postupnou cestu,“ říká na konto plzeňského obránce.