První kvalifikační duely české a slovenské reprezentace, ve kterých má Viktoria Plzeň své zástupce, jsou minulostí. Český tým neúspěšně vždoroval Německu, které si nakonec z Edenu odvezlo vítězství 2:1, Slováci porazili díky jediné vstřelené brance Slovinsko.

V dresu s lvíčkem na prsou odehrál Jan Kopic 53 minut, Michael Krmenčík vydržel na hřišti o třiadvacet minut déle. Celé utkání dirigoval českou hru exviktorián Vladimír Darida. Slovenské vítězství sledoval pouze z lavičky Patrik Hrošovský i nedávný Plzeňan Michal Ďuriš. Matúš Kozáčik opustil reprezentační výběr ještě před utkáním.

Před oběma celky stojí jedny z nejdůležitějších utkání celé kvalifikace. Český tým se v pondělí 4. září od 20:45 střetne v Belfastu s domácím Severním Irskem. Pokud chce družina trenéra Jarolíma myslet na postup, musí zápas zvládnout. Na slovenský národní tým čeká ve slavném Wembley reprezentace Anglice, pokud by hosté v duelu prvního s druhým týmem kvalifikační skupiny zvítězili, významně by se posunuli postupu na světový šampionát.