Start sezony se blíží, už ve středu večer nastoupí Viktorka k prvnímu utkání nového ročníku 2022/23. Jejím soupeřem budou v rámci 2. předkola Ligy mistrů Helsinky. Jak se na zápas těší trenér Michal Bílek a kapitán LukᚠHejda a co od soupeře očekávají?

„Nejspíš jsme v zápase s Helsinkami favoritem. Mohli jsme dostat zvučnější soupeře, ale stále je to finský mistr, který má určitě kvalitu a čekají nás s ním těžká utkání,“ uvědomuje si LukᚠHejda. „Hlavním cílem je zvládnout postup do evropských pohár. Cítíme velkou důležitost blížícího se duelu s Helsinkami a těšíme se na to,“ říká dlouholetý stoper FCVP.

S jeho slovy souhlasí i kouč Michal Bílek. „Naším cílem je postoupit do základní skupiny evropských pohárů, takže nám nezbývá nic jiného než zabrat a postoupit. Vstup do sezony bude těžký, ale děláme teď maximum proto, abychom se na to připravili,“ prozrazuje sedmapadesátiletý trenér.

Jak příprava na finského soupeře vypadá? „Na umělce stoprocentně absolvujeme dva až tři tréninky, abychom se na venkovní duel dostatečně připravili. Je pro nás lepší, že budeme hrát druhý zápas v domácím prostředí,“ myslí si Michal Bílek. „Umělá tráva je menší komplikací, ale věřím, že se na to dokážeme dobře připravit,“ doplňuje LukᚠHejda.

Vedle Ligy mistrů čeká na viktoriány i vstup do FORTUNA:LIGY, kde červenomodří budou obhajovat titul. „Do ligy vstupujeme s tím, že chceme zvládnout její úvod. Od něj se všechno odrazí. Budeme se snažit být na čele, uděláme pro to maximum a uvidíme, na co to bude stačit,“ přemýšlí trenér. „Budeme se soustředit na obě soutěže, které chceme hrát. Musíme uspět na obou frontách! Naším cílem je pokusit se dojít do Ligy mistrů a v lize být po celou dobu nahoře,“ uzavírá Bílek.