Los druhého předkola Ligy mistrů Viktorii napověděl soupeře do prvních bojů o milionářskou soutěž, bude to lepší tým z dvojice Helsinki-Riga. Většina fanoušků červenomodrých barev tedy logicky čeká, jak dopadne jejich vzájemný střet, aby zjistili, kam si mají naplánovat cestu. Jedné partě kamarádů ze západu Čech je to ale jedno. Již nyní mají zakoupené letenky do Tallinnu a v úterý se dozví, kam jejich kroky povedou dál.

Plzeň - Norimberk - Tallinn. Tahle trasa je pro Miloše Holuba a jeho kamarády jistá. O tom kam a jak se vydají z estonského hlavního města, však rozhodne až vzájemné utkání mezi lotyšským šampionem Rigou a finským mistrem z Helsinek. V úterý 12. července tedy budou tito věrní fanoušci Viktorky vědět, jestli z Estonska poplují trajektem přes moře do Finska, či zda pojedou půjčeným autem do hlavního města Lotyšska. 


„Výjezdy na Viktorku bereme jako takovou dovolenou. Naše manželky jezdí k moři a my na fotbal,“ směje se Miloš Holub, jenž si bezprostředně po losu druhého předkola Ligy mistrů vzal v práci na danou dobu volno. „Je jedno, kam to bude. Ale budeme u toho," má jasno.

Na výlet za fotbalem Miloš Holub pojede s partou kamarádu, s níž se již v minulosti podíval do mnoha zemí, v nichž Viktoria bojovala na evropské scéně. „Barcelona, Madrid, Milán, Bukureš, Novi Sad, Vídeň… Ani si to všechno nepamatuju. Jezdíme vlastně od samého začátku, tedy od chvíle, kdy Viktorka poprvé hrála Ligu mistrů,“ říká. „Nejdál jsme byli v izraelské Beer Ševě. To byl jeden z mých nejkrásnějších výjezdů. Poznali jsme novou zemi a hlavně jsme vyhráli, takže na to mám moc hezké vzpomínky.“

Věrní fanoušci, jejichž srdce bije pro červenomodré barvy, mají další fotbalový sen - chtějí vidět svůj klub znovu v Evropě, v základní skupině. A u prvního důležitého kroku rozhodně nechtějí chybět. A přidat se k nim mohou další viktoriáni. Po dvouleté pauze zaviněné covidem mohou fanoušci konečně na zahraniční výjezd. „Hned na úvod sezony nás čeká strašně důležitý dvojzápas, na který se chceme co nejlépe připravit a věřím, že se na něj těší i naši fanoušci a budou u toho s námi. A už venku, nebo o týden později v zaplněné DOOSAN Areně,“ má jasno kapitán Viktorky LukᚠHejda.

Čtyři řeky, čtyři proudy. Hráči, zaměstnanci, partneři a právě FANOUŠCI. Děkujeme za úžasnou podporu a těšíme se na vás na startu sezony!

Vstupenky na domácí duel 2. předkola Ligy mistrů (úterý, 26. 7. od 19:00) jsou právě v prodeji (info ZDE). A permanentkáři mají vstup na tento duel zdarma.