Komise pro stadiony a hrací plochy FAČR udělila Doosan Areně ocenění za nejlepší trávník v lize! V hodnocení celé škály různých parametrů získal nᚠtrávník 29 bodů z maximálních 30 možných! Zcela po právu se tak řadí mezi trávníky nejvyšší úrovně.

Viktoriánský svatostánek získal podruhé v historii cenu za nejlepší povrch. Zřetel se kladl na šest odlišných kritériích, které musí trávník splňovat. Například rovinatost plochy, vodopropustnost či stav brankoviš. Nᚠtrávník získal 29 bodů z třiceti možných! Zcela po právu se tak řadí mezi trávníky nejvyšší úrovně a je nejlepším trávníkem prvoligových i druholigových hřiš.

„Ceny si vážím, je to výsledek práce všech trávníkářu, kteří se starají o travnaté plochy klubu. Celé hřiště prošlo rekonstrukcí v roce 2022, kdy jsme po sezoně změnili založení trávníku z hybridní technologie fibersand na čistě písčitý substrát,“ uvedl hlavní groundsman Josef Marcell.

Viktorie disponuje pro péči o trávník veškerou potřebnou technikou jako jsou aerifikátory, vertikutátory, ručně vedené vřetenové i rotační sekačky, kdy polovina z nich je již z řady Green way, tedy na elektrický pohon.

„Vyhrát nejlepší trávník v roce 2023 je o to cennější, nebo si musíme uvědomit, že se v posledních dvou letech kompletně zrekonstruovaly další tři ligové fotbalové trávníky (Sparta, Slavia, Jablonec) a otevřely se dvě nové arény (Hradec, Pardubice). Konkurence v tomto směru byla opravdu veliká a je to zásluha nejen všech trávníkářů, kteří se o hřiště starají, ale také města Plzně, jakožto majitele stadionu,“ dodal technický ředitel Viktorie Plzeň TomᚠSamec.