Další zápas ve skupině Ligy mistrů mají viktoriáni za sebou a 11. kolo FORTUNA:LIGY téměř okamžitě před sebou. Na Západočechy čeká v sobotu večer v Doosan Areně další domácí zápas. S čím do něj viktoriáni půjdou? O tom se rozpovídal asistent trenéra Pavel Horváth.

Teprve ve středu se tým vrátil z Mnichova a už v sobotu jej čeká další ligový zápas. Před domácím publikem vyzvou viktoriáni od 19 hodin mužstvo z města aut. 

Asistent trenéra Pavel Horváth má jasno v tom, že nás znovu nečeká nic lehkého. „Mladá Boleslav pod Pavlem Hoftychem navazuje na jeho styl a efektivně hraje na brejky. Mají trojici rychlých útočníků, které je, pokud chcete hrát fotbal, velice nepříjemné hlídat, protože to umí s míčem. Znovu nás tedy čeká velice těžký soupeř,“ říká.

Soupeř Viktorky se tabulkově momentálně nachází na 9. místě. „Není náhoda, že celou řadu těžkých zápasů zvládli. Zásobování jejich středu zálohy přihrávkami je nebezpečné. Musíme se s tím vyrovnat a být na to připravení,“ zdůraznila klubová legenda.

Co si mohou hráči podle Horviho vzít z dalšího velkého zápasu v Lize mistrů, který sehráli v Mnichově? „Jsem hrdý na to, že jsme si na Bayernu vůbec mohli zahrát a stojím si za tím. Myslím si, že všichni kluci, kteří tam nastoupili, mi to potvrdí, protože se jedná o zkušenosti, které nikde jinde nenaberete. Musíme to právě už v sobotu zúročit v české lize a nesmíme vůbec přemýšlet nad tím, že by tam byl někdo papírově slabší, než je Bayern. Naopak si musíme vzít poučení z toho tempa, ve kterém proti nám hrál a krůček po krůčku se zlepšovat,“ vysvětlil.

Už v zápase proti Bohemians se vrátil po zranění zpátky na hřiště Jan Kopic. Jak to vypadá s dalšími návraty? „Honza Kliment bude před zápasem trénovat a poté uvidíme, jak na tom bude. Co se týká Jindry Staňka, tak si myslím, že zítřejší zápas ještě nestihne,“ sdělil v předzápasovém rozhovoru Pavel Horváth.

A co bude tím pomyslným klíčem k úspěchu? „Určitě musíme dostat obranu soupeře pod tlak, tam by měla být naše přednost, protože máme vysoké a důrazné útočníky. Musíme je zároveň zásobovat dobrými balony do vápna a samozřejmě bychom chtěli být dobře připravení na bránění rychlých protiútoků soupeře,“ zakončil mnohonásobný mistr ligy.