Celkem osmadvacet fotbalistů měla Viktoria Plzeň v podzimní části sezony na hostování. Někteří z nich se v zimě vrátí minimálně do přípravy, jiní stráví v nynějších klubech celý ročník. Zajímá vás, jak se dařilo kmenovým hráčům západočeského celku od nejvyšší soutěže až po divizi? V tomto článku vám přinášíme poslední přehled v roce 2019.

Pavel Bucha (Mladá Boleslav)
Pravděpodobně nejlepší formu v podzimní části sezony měl Pavel Bucha. Jednadvacetiletý talent naskočil do 19 ligových zápasů, ve kterých odehrál 1376 minut. Pro spíše středopolaře našel trenér Středočechů Jozef Weber po většinu podzimu využití na křídle a jeho tah se mu velmi povedl. Bucha zaznamenal 6 gólů, připsal si také 4 asistence a pravidelně patřil mezi nejlepší hráče týmu. Jednou se trefil také v MOL Cupu proti Chrudimi.

Ubong Ekpai (České Budějovice)
Nigerijský záložník se pomalu vracel na trávníky po dlouhodobém zranění až v druhé části podzimu. Za jedno z největších překvapení FORTUNA:LIGY, České Budějovice, stihl odehrát 5 zápasů v lize s celkovou minutáží 157. V posledním kole na půdě pražské Slavie navíc domácímu týmu pěknou trefou překazil čisté konto.

Milan Havel (Bohemians)
Pětadvacetiletý univerzál od svého zářijového příchodu nastupoval za klokany pravidelně, navíc se mu v Ďolíčku velmi dařilo. Za Pražany nastoupil celkem v 11 ligových zápasech a sehrál 986 minut. Z pozice obránce nebo křídelního beka se mu navíc povedlo hned třikrát skórovat, díky čemuž je společně se dvěma spoluhráči nejlepším střelcem týmu. Navíc zapsal i jednu gólovou asistenci, Havel byl tak v mužstvu zelenobílých hodně produktivní.

Pavel Šulc (Opava)
Brzy devatenáctiletý šikovný fotbalista odešel na hostování do Opavy před začátkem sezony, aby si ozkoušel českou nejvyšší soutěž – předtím se mu totiž povedl půlrok v druholigové Jihlavě. A hráč, jenž si zahrál i mládežnickou Ligu mistrů, ve Slezsku nezklamal. Za tamní klub nastoupil k 15 zápasům ve FORTUNA:LIZE s porcí 946 minut a předvedl nejvíce úspěšných driblinků z týmu (28).

Erik Pačinda (Korona Kielce)
Na roční hostování zamířil ještě před startem ročníku také Erik Pačinda, který nyní úspěšně působí v Polsku. V sousedním státě bojuje za Koronu Kielce, kde se pokouší zachránit tým v Ekstraklase. Za 15 ligových zápasů nastřádal 1013 minut a vsítil už tři góly. Naposledy rozhodl domácí utkání s Cracoviou jedinou brankou duelu.

Filip Čihák, Michal Hlavatý, TomᚠKepl a LukᚠPfeifer (všichni Pardubice)
Ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE reprezentuje Viktorii celkem devět hráčů. Ve vedoucím týmu druhé ligy, východočeských Pardubicích, působí hned čtyři z nich. Nejvíce má odehráno středopolař Michal Hlavatý (15 zápasů, 1308 minut), v nichž vstřelil 3 góly a přidal i jeden v MOL Cupu. Důležitým hráčem zde byl také LukᚠPfeifer (8 zápasů, 617 minut, 1 gól), jenže potom se zranil. Filip Čihák naskočil ve druhé lize do dvou utkání s porcí 11 minut, k tomu zapsal 9 startů v ČFL skupině B. Za béčko Pardubic hraje také TomᚠKepl, kde dal ve 13 duelech 3 góly.

Jakub Selnar, Jakub Šiman a Ondřej Štursa (všichni Sokolov)
Další tři fotbalisté FCVP hostují v Sokolově. Největší dávku odehraných minut má na svém kontě Jakub Selnar (893’ v druhé lize), s MOL Cupem navíc vstřelil už čtyři branky. Ondřej Štursa z 13 zápasů zaznamenal 385 minut a trefil se proti Líšni, Jakub Šiman pak odchytal 8 duelů a inkasoval 18 gólů. O místo v brance se pravidelně střídal s Jakubem Dvořákem.

LukᚠMatějka (Ústí nad Labem)
Druhým nejlepším střelcem F:NL je LukᚠMatějka, kmenový útočník Viktorie Plzeň a současně hráč na hostování v Ústí nad Labem. Jednadvacetiletý kanonýr vstřelil na podzim 8 branek, což ho řadí hned za Stanislava Klobásu z Jihlavy (9).

Jan Suchan (Vítkovice)
V ostravských Vítkovicích nastoupil k 11 duelům v druhé lize, v nichž nasbíral celkem 566 minut. Navíc se mu podařilo vsítit gól v MOL Cupu proti Hanácké Slavii Kroměříž, když vyrovnával na 1:1.

Jakub Kadar, David Kraml, Kryštof Pavlík, Ondřej Pek a Václav Uzlík (všichni Domažlice)
První zmiňovaný odehrál všechny zápasy v ČFL skupině A, konkrétně pak 729 minut. David Kraml z 8 utkání zapsal 207 minut a podařilo se mu dát gól proti Hostouni. Kryštof Pavlík z 12 duelů sehrál celkem 528 minut. Ondřej Pek za 11 utkání nastřádal 444 minut a skóroval proti pražskému Motorletu, Václav Uzlík je pak nejaktivnějším viktoriánem v Domažlicích – za 15 zápasů v ČFL naskočil na celkem 1004 minut, ve třetí lize pak dal gól Karlovým Varům, v MOL Cupu se zase trefil do sítě Dukly Praha.

Marek Brož (Mýto)
Devatenáctiletý obránce sbírá i nadále zkušenosti v divizi A, za Mýto naskočil do všech 15 zápasů a sehrál 1368 minut.

TomᚠArzberger, Martin Patrovský a Martin Suchý (všichni Přeštice)
Nejvíce za divizní tým bojující o postup do ČFL odehrál Martin Suchý. V Přešticích nastoupil na podzim do 14 zápasů (1283 minut) a podařilo se mu i dvakrát skórovat do sítě Jindřichova Hradce. V závěsu je TomᚠArzberger s 12 odehranými duely, ten se zas radoval z trefy proti Sedlčanům. Martin Patrovský pak v 8 utkáních zaznamenal 74 minut.

Petr Řezáč, Daniel Koranda (Rokycany)
Dvacetiletý Řezáč rozhodl v utkání s Hořovickem gólem v nastaveném čase o remíze 2:2, Rokycany pak vyhrály na penalty. Celkově pak za tým poblíž Plzně odehrál 14 zápasů a celkem 1065 minut. Daniel Koranda potom ve stejném počtu duelů nastřádal 803 minut a vstřelil vítězný gól proti Soběslavi.

Michal Bartůněk, Richard Mařík a Marek Patrovský (všichni Senco)
Zápasově nejvíce vytížen byl po celý podzim Marek Patrovský, jenž nastoupil do 14 zápasů a odehrál celkem 1136 minut. Navíc se mu podařilo vsítit 4 branky, konkrétně proti Hořovicku, Českým Budějovicím B, Přešticím a Mýtu. Michal Bartůněk naskočil do 10 duelů, sesbíral 422 minut na hřišti a gólově se radoval proti Soběslavi. V bráně se pak pravidelně střídali Richard Mařík s Jakubem Luhovým, plzeňský gólman odchytal za Doubravku celkem 7 utkání.

FOTO: www.bohemians.cz, www.fkusti.cz