Viktorka má aktuálně na hostování hned patnáct hráčů. Sedm našich borců válí na prvoligových trávnících, čtyři oblékají dres druholigových týmů a čtyři působí v zahraničí. Jak se jim v březnu dařilo?

Marko Alvir útočí na trofej

Chorvatskému záložníkovi se v Mariboru nadmíru daří. Za poslední měsíc si připsal gól a dvě asistence, a co je hlavní, slovinský klub i přes několik zaváhání v posledních kolech vede ligu s tříbodovým náskokem.

Matěj Hybš hraje o záchranu

29letý krajní bek patřil v polském klubu Termalica Nieciecza k oporám, do posledních dvou utkání, z nichž jeho celek vytěžil jen bod, ale nezasáhl. Klub z polské obce, v němž působí třeba i explzeňský TomᚠPoznar, se momentálně nachází na poslední příčce, na pozice znamenající udržení ztrácí osm kol před koncem pět bodů.

Joel Kayamba plní roli žolíka

Konžský křídelník v druholigovém Samsunsporu, který bojuje o play-off o postup do turecké Superligy, nastupuje převážně jako střídající hráč.

Viktoriáni se podílejí na úspěchu Baníku

Šimon Falta a Dominik Janošek se podílejí na cestě Ostravy k postupu do skupiny o titul. Baníkovci s pohodlným náskokem okupují pátou příčku, zítra vyzvou Spartu.

Hlavatý s Mihálikem se drží na hraně

23letý středopolař v dresu Mladé Boleslavi za poslední měsíc nastoupil do třech utkání, v nichž prožil výhru, prohru i remízu. Klub z města aut momentálně balancuje na hranici skupiny o udržení. Podobně jsou na tom také České Budějovice s Ondřejem Mihálikem, který patřil k hráčům základní sestavy a podílel se asistencí na výhře nad Jabloncem.

Plzeňští mladíci patří do sestavy Pardubic

Robin Hranáč v Pardubicích povětšinou nastupuje v základu, klubu z města perníku se ale vůbec nedaří. Z posledních pěti zápasů získal jen bod a momentálně se nachází na předposledním místě. Robin v utkání proti Liberci viděl červenou kartu a v dalších dvou kolech si odpykával trest. 189 cm vysoký stoper si ale v minulém týdnu spravil chu dvěma výhrami (a čistými konty) v kvalifikaci o postup na EURO jednadvacítek. Forvard LukᚠMatějka rovněž nastupuje pravidelně a připsal si asistenci na gól ve zmíněném střetu s Libercem. V březnu si rovněž připsal „trik“ kola za nadmíru povedené jesličky.

Míka s Koželuhem zachraňují druhou ligu

Obránci Václav Míka a Josef Koželuh pravidelně naskakují do sestavy druholigové Chrudimi, která je předposlední. Čekají je tak náročné boje o záchranu.

Další hostující hráči

Modou N´Diaye pomohl svým výkonem k senzačnímu vítězství jinak beznadějně poslední Karviné nad Baníkem. Šimon Gabriel patří ke stěžejním hráčům žižkovské jedenáctky, tamní Viktorie je ovšem ve druhé lize poslední. 27letý brankář Jakub Šiman se nachází na opačném pólu tabulky, dobrým výkonům Zbrojovky ovšem přihlíží jen z lavičky. Další strážce branky, odchovanec našeho klubu Dominik Sváček, v Liptovském Mikuláši rovněž plní pouze roli gólmanské dvojky.

Foto: NK Maribor