Viktorka má aktuálně na hostování hned patnáct hráčů. Sedm našich borců válí na prvoligových trávnících, čtyři oblékají dres druholigových týmů a čtyři působí v zahraničí. Jak se jim v dubnu dařilo?

Marko Alvir v Mariboru nadále útočí na titul

Osmadvacetiletý chorvatský záložník, který je dočasně ve službách slovinského celku, nastoupil v dubnu ke všem pěti ligovým zápasům svého týmu. V nich přispěl k prodloužení série mariborské neporazitelnosti na současných devět zápasů v řadě. Alvira čekají finální boje o titul, který rovněž znamená účast předkolech Ligy mistrů. Tři kola před koncem se klub z druhého největšího slovinského města nachází na první příčce s náskokem jednoho bodu na NK Koper. Vyvrcholení soutěže tak bude velice dramatické.

Hlavatý si zahraje finále Skupiny o umístění

Třiadvacetiletý středopolař v dresu Mladé Boleslavi za poslední měsíc nastoupil do čtyřech utkání, ve kterých ani jednou nestál na straně poražených. Středočeský klub nakonec těsně neprošel do Skupiny o titul, ale ve Skupině o umístění dokázal vyřadit českobudějovické Dynamo a zahraje si finálový dvojzápas. V úvodním duelu proti Jihočechům nahrál plzeňský talent na rozhodující branku.

Mihálik zakončil s Dynamem sezonu

Striker patřil v jihočeském Dynamu ke klíčovým oporám. V zasněženém zápase proti Zlínu svou trefou v úvodu utkání zařídil remízu. Nadstavbová část pro něj a jeho spoluhráče skončila vyřazením v semifinálovém dvojzápase Skupiny o umístění, ve kterém dvakrát nestačili na Mladou Boleslav.

Plzeňští mladíci patří do sestavy Pardubic

Robin Hranáč je v obranných řadách Pardubic stálicí. V dresu klubu z města perníku bojuje v nadstavbové části ligy o záchranu. Pardubičtí se momentálně nachází s náskokem dvou bodů na bezpečné dvanácté pozici, Tu zařídil svým prvním ligovým gólem proti Bohemians právě plzeňský stoper. Další talent Viktorie LukᚠMatějka nastupuje za Perníkáře převážně z lavičky. 

Matěj Hybš bojuje s polskou Termalicou o záchranu

Krajní bek Viktorie patří v polském týmu ke stabilním hráčům základní sestavy. Bruk-Bet Termalica Nieciecza bojuje po loňském postupu do nejvyšší soutěže o její udržení. Hráči v oranžových dresech si z posledních dvou zápasů odnesli dvě výhry nad Slaskem a Plockem, a mají tak pozitivní zápasovou bilanci. Hybš společně s explzeňským Tomášem Poznarem ztrácí na patnáctou příčku, která znamená setrvání v Ekstraklase, tři kola před koncem dva body.

Joel Kayamba plní roli žolíka

Konžský křídelník nastupuje v druholigovém Samsunsporu, který bojuje o účast v play-off o postup do turecké Superligy, převážně jako střídající hráč. Z pěti dubnových zápasů nastoupil dvakrát v základní sestavě, dvakrát střídal a jednou do utkání z lavičky nezasáhl. Po deseti startech v tureckém klubu na svůj první gól či asistenci zatím čeká.

Dva Viktoriáni hostují v Baníku Ostrava

Šimon Falta a Dominik Janošek tráví jarní část ligy na hostování v Baníku Ostrava, který v nadstavbové části hraje ve Skupině o titul. Oba hráči v dubnu plnili roli náhradníků. Falta zasáhl z lavičky do třech zápasů moravskoslezského celku. Janošek ani do jednoho.

Ndiaye utrpěl v bojích o záchranu zranění

Senegalský záložník odešel na hostování do posledního týmu FORTUNA:LIGY letos v únoru. Od té doby byl základním stavebním kamenem sestavy Karviné. Proti Liberci se pětadvacetiletý středopolař postaral o jedinou branku svého týmu. Následující zápas však Modou nedohrál a kvůli zranění nezasáhl ani do dalších uplynulých bojů o záchranu.

Míka s Koželuhem zachraňují druhou ligu

Obránci Václav Míka a Josef Koželuh sbírají cenné zkušenosti v základní sestavě druholigové Chrudimi, kterou čekají ještě čtyři závěrečná kola náročných bojů o záchranu, v nichž se momentálně s náskokem tří bodů drží na bezpečné čtrnácté příčce.

Gabriel vstřelil svůj první gól ve druhé lize

Šimon Gabriel patří ke stěžejním hráčům žižkovské jedenáctky, tamní Viktorie je ovšem ve druhé lize poslední a je jisté, že po sezoně sestoupí do ČFL. „Gába“, jak je Šimonovi v kabině přezdíváno, si v neděli proti Jihlavě připsal svůj první gól.

Šiman dostal v Brně svou šanci

27letý brankář Jakub Šiman má s Brnem s jisté druholigové prvenství a postup do nejvyšší soutěže. Dobrým výkonům Zbrojovky většinu jara přihlížel jen z lavičky, ale do posledních dvou utkání nastoupil od začátku a svým výkonem mezi třemi tyčemi se podílel na dvou výhrách.

Sváček se vrátil do role jedničky

Další strážce svatyně, odchovanec našeho klubu Dominik Sváček, se v Liptovském Mikuláši vrátil do pozice prvního gólmana. Udržel dvě čistá konta a přispěl k tomu, že se jeho tým drží na pozici zaručující udržení v první slovenské lize.

Foto: FK Pardubice