Viktoriány čeká poslední zápas v letošní skupině Ligy mistrů. Ve středu večer (18:45) se FCVP vrátí na San Siro, tentokrát k duelu proti Interu. Prosíme všechny fanoušky, kteří se chystají do Milána, aby věnovali pozornost těmto důležitým informacím.

SAN SIRO

Fotbalový stadion leží na okraji města ve čtvrti San Siro a je dobře dostupný veřejnou dopravou. Hned u stadionu končí fialová linka metra M5 - stanice San Siro stadio. Rovněž je zde konečná tramvaje. Před utkáním však bývá doprava značně přetížena, doporučujeme tak nechat si dostatečnou časovou rezervu.

VSTUP NA STADION A KONTROLA DOKLADŮ

Pro fanoušky mířící do plzeňských sektorů je připraven speciální vchod číslo 10, který můžete vidět v plánku níže. Na stadion si s sebou vezměte doklad (cestovní pas či občanský průkaz), který jste uvedli při nákupu. „Údaj uvedený při nákupu sice není přímo na vstupence, ale je v systému a bude kontrolovaný u vstupu. Tento údaj musí sedět, jinak nebude fanoušek vpuštěný na stadion,“ upozorňuje mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Stadion bude pro fanoušky otevřený dvě hodiny před utkáním, tedy v 16:45. Tradičně doporučujeme dorazit včas a vyhnout se tak frontám. 

U vstupu na San Siro budou samozřejmě probíhat bezpečnostní kontroly (viz níže).

PARKOVÁNÍ

U sektoru hostů (GATE 10) je i parkoviště pro autobusy i osobní auta. „Tradičně bývá otevřeno od 15:45, jednáme však s domácím klubem, aby v den zápasu bylo pro viktoriánské fanoušky otevřeno již od dopoledne. Věříme, že nám vyjdou vstříc a fanouškům tuto informaci doplníme,“ říká mluvčí klubu. Parkoviště má dostatečně velkou kapacitu a je zpoplatněno tak jako parkoviště v celém Miláně.

AKTUALIZACE: Parkoviště bude otevřené a k dispozici od 10:00. Autobus za cenu 70 euro, automobil za 20 euro. (více ZDE)

CO JE/NENÍ MOŽNO PŘINÉST NA STADION

Na San Siro je možné vzít si pouze malý batoh do velikosti A4, žádné větší tašky ani kufry nejsou povoleny. Povoleny nejsou ani větší foáky, tablety, láhve s pitím a jídlo, atd. Upozorňujeme, že u vchodů nejsou k dispozici žádné úschovny, doporučujeme tak větší batohy raději uschovat v autobuse či autě. Na stadion nebudou vpuštěni fanoušci pod vlivem alkoholu. 

Povoleny budou pouze sektorové a klubové vlajky, které jsou dopředu nahlášeny klubem. Mezi další zakázané věci, které jsou zakázány vzít si na stadion, patří:

UPOZORŇUJEME, že v okolí stadionu San Siro a dalších částech Milána v souvislosti s fotbalovým utkáním poměrně často platí zákaz podávání a prodeje alkoholických nápojů. Tento zákaz se vztahuje také na autobusy, které parkují v bezprostřední blízkosti stadionu a jsou často předmětem kontroly italské policie. V případě porušení zákazu a prodeje je dovezený alkohol zabaven bez náhrady.

PO SKONČENÍ ZÁPASU musí fanoušci setrvat ve svém sektoru cca 30 minut a vyčkat pokynů policie a pořadatelů.

V PŘÍPADĚ NOUZE (ZTRÁTA CESTOVNÍCH DOKLADŮ, ZRANĚNÍ ČI ZADRŽENÍ) je možné kontaktovat pohotovostní linku Generálního konzulátu ČR v Miláně, která je k dispozici 24 hodin denně na čísle +39 375 637 8179. Generální konzulát rovněž připravil pro fanoušky několik doporučení, která si přečtete zde.

ŽÁDÁME ROVN̎ FANOUŠKY, aby respektovali pokyny pořadatelů a zejména italské policie. 

„Všem našim fanouškům přeji šastnou cestu a těšíme se na jejich podporu přímo na stadion. Věřím, že to pro ně bude skvělý zážitek a tento výjezd si náležitě užijí,“ vzkazuje za kabinu kapitán týmu LukᚠHejda. 

Viktoriáni, štastnou cestu a na viděnou ve středu na San Siru!