Nosil hrdě kapitánskou pásku. Byl lídrem. Slavil s námi tři mistrovské tituly. ROMAN HUBNÍK patří bezesporu mezi naše klubové legendy. A samozřejmě i na dálku z rodné Olomouce bude viktoriánům držet palce v boji o historické čtvrtfinále evropských pohárů, které začíná ve čtvrtek v Ženevě. Přečtete si rozhovor před tímto dvojzápasem.

Romane, co říkᚠevropské jízdě Viktorky, když postoupila rovnou do osmifinále?

Velká paráda! Bez ztráty bodu projet základní skupinu, to je úžasná věc. Samozřejmě jsem to pozorně sledoval a držel klukům palce. Klobouk dolů, co se podařilo.

Dnes tým odletěl do Ženevy k prvnímu zápasu, jaký podle tebe bude?

Nic jednoduchého, to už v této fázi soutěže ani jinak být nemůže. Program zápasů je teď náročný, je důležité rychle přepínat z ligy na poháry a zase zpátky. Ale kluci už jsou zkušení, vyzkoušeli si to a věřím, že si s tím dobře poradí a přivezou domů do Plzně nadějný a co nejlepší výsledek do odvety.

Co bys jim vzkázal?

A přivezou právě co nejlepší výsledek, aby se mohl v nejlepším případě doma stvrdit postupem. Myslím, že domácí odveta je i dneska pořád výhodou. S plzeňskými fanoušky, kteří byli a jsou skvělí, je to velká síla. Soupeřům se u nás vždycky hrálo těžko a jsem si jistý, že ani za týden tomu v Doosan Areně nebude jinak.

Ty jsi byl osobně hned u dvou osmifinále s Lyonem a Sportingem. Jak na ně vzpomínáš?

Hlavně v odvetách doma jsme hráli skvělé zápasy, byla výborná atmosféra a nechybělo moc, abychom to vybojovali až k postupu. S Lyonem jsme nedali penaltu, Sporting jsem sledoval doma z televize, protože jsem si z Lisabonu přivezl nějakou virózu a na dva týdny mě to vyřadilo. Ale taky jsme sahali po postupu a přišli o něj až v prodloužení.

Jsou takové zápasy svátkem?

Určitě! Dostat se do jarní části pohárů je vždycky něco extra a všechny takové zápasy jsou obrovským svátkem pro hráče, celý klub i fanoušky. Myslím, že na Sporting i Lyon dodnes všichni vzpomínají, byly to velké zápasy s velkými kluby.

Věříš, že by se nyní mohl podařit historický postup do čtvrtfinále?

Moc bych to klukům přál. Sice všude čtu, že je soupeř hratelný, ale bacha na ně. Došli daleko, jsou kvalitní a vždy se rozhoduje až na hřišti. Přesto klukům věřím, že přivezou dobrý výsledek a doma to s fanoušky stvrdí. Právě fanoušci mohou být tím důležitým faktorem, tak a je na odvetu plno!

Přijedeš i ty osobně?

Mám to v plánu. Pokud to všechno klapne, rád bych přijel Viktorku podpořit.

V následujících dnech vám postupně přineseme vzpomínky viktoriánských legend na tři osmifinálové bitvy, které jsme sehráli s Lyonem, Fenerbahce či Sportingem Lisabon. Čtvrtý díl tohoto příběhu teď píšeme společně. 

VIKTORIÁNI, BOJ O HISTORICKÝ POSTUP DO ČTVRTFINÁLE SE BL͎Í. BUĎTE U TOHO V DOOSAN ARENĚ VE ČTVRTEK 14. BŘEZNA V 18:45 S NÁMI. VSTUPENKY POŘÍDÍTE ZDE.