Druhý přípravný zápas proti diviznímu soupeři vyhrála Viktoria vysoko 11:00. Jak duel hodnotí asistent trenéra Jan Trousil?

Honzo, splnil druhý přípravný zápas vše, co jste od něj očekávali?

Když pominu nyní výsledek, tak určitě ano. Vyplnili jsme tréninkový týden zápasem, což je určitě lepší než jen trénovat. Kluci si tam zase osvojili nějaké návyky, zahráli a zastříleli si s chutí.

Po zranění dnes poprvé vyběhl Milan Havel, to je i pro trenéry výborná zpráva, že?

Stoprocentně. I proto jsme za tento zápas rádi, že se Milan po sedmi měsících vrátil zpátky na hřiště a absolvoval dvacet minut. Ukázal, že se nebojí, noha drží a jsme i za něj moc rádi a věříme, že nám na jaře pomůže.

Co teď absolvují hráči během druhého týdne přípravy?

Stále máme dvoufázové tréninky, které jsme si zpestřili právě dnešním zápasem. Takto jedeme do sobotního zápasu s Duklou a v pondělí odlétáme do Španělska, na teplejší počasí se už všichni těšíme, teď nám během přípravy tolik nepřeje. Na druhou stranu máme perfektní přírodní trénink, na kterém je v tomto počasí radost trénovat.

Pomůže hráčům během tvrdých tréninků, když si takto zastřílí?

Když hrají zápas s chutí, je tam pak vidět ten rozdíl. Jsme rádi, že si kluci vypracovávali šance a dokázali je proměňovat. Na druhou stranu musím pochválit i Senco, jak ten zápas odehráli. V první půli tam měli dvě šance, možná by si gól zasloužili. Ale my jsme na druhé straně rádi, že jsme neinkasovali.

Někteří hráči dnes do zápasu nezasáhli, jaký je u nich stav?

Viktor Baier byl nachlazený, lehčí problém byl u Erika Jirky, takže jsme je do zápasu nepoužili. Stejně tak jsme ještě nechali plánovaně mimo zápasové vytížení Tomáše Chorého, Jan Sýkora má tento týden klidovější režim. Ale všichni by měli být v pořádku do odletu na soustředění, což je nejdůležitější.