Dvě viktoriánky byly povolány do služeb národních týmů. Miroslava Mrázová bude bojovat o mistrovství světa a Jaroslava Pavlíčková o evropský šampionát do 19 let.

Útočnice Miroslava Mrázová, která se o víkendu zaskvěla hattrickem do sítě pražské Dukly, je již stabilní členkou reprezentačního áčka. To se momentálně nachází na třetí příčce kvalifikační skupiny C o postup na MS 2023. 

Nyní ji a její spoluhráčky čeká přímý boj s Islandem o druhé místo, které by znamenalo účast v baráži, jelikož na šampionát postupují přímo pouze vítězové skupin. 

První střet se seveřankami na jejich půdě se Češkám nevyvedl, prohrály totiž 0:4. Národní tým tak má před sebou velmi důležitý duel. Hraje se v Teplicích v úterý 12. dubna od 17:30.

Sedmnáctiletá hráčka viktoriánského A týmu Jaroslava Pavlíčková má před sebou rovněž kvalifikační utkání. Ve 2. kole kvalifikace na ME 2022 do 19 let se české naděje střetnou s vrstevnicemi z Irska. „Irky jsou nesmírně nebezpečné,“ varuje trenér národního týmu Jan Navrátil. 

Úvodní hvizd zápasu zazní dnes v 18:00 v Opavě. Sledovat jej můžete v přímém přenosu na YouTube kanálu české reprezentace.